Η Google προσθέτει ακόμα διαφημίσεις στο Youtube

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google προσθέτει περισσότερες διαφημίσεις στο Youtube με την άφιξη αυτή την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου Διαφημίσεις αγορών. Αυτές οι διαφημίσεις εμφανίζονται απευθείας στην αρχική σελίδα του ιστότοπου και στα αποτελέσματα αναζήτησης. Τα προτεινόμενα προϊόντα και υπηρεσίες καθορίζονται σύμφωνα με τα γούστα και τα ενδιαφέροντα των χρηστών.

Η Google ανακοινώνει την άφιξη ενός νέου είδους διαφήμισης στο Youtube αυτήν την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου: το Διαφημίσεις αγορών. Αυτή η μορφή εμπνευσμένο άμεσα από διαφημίσεις στις Εικόνες Google επιτρέπει στις επωνυμίες να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην αρχική σελίδα του Youtube και στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για παράδειγμα, εάν ένας χρήστης αναζητήσει τα πιο πρόσφατα πάνινα παπούτσια Puma, θα εμφανιστεί μια λίστα προτεινόμενων προϊόντων ακριβώς πάνω από τα προτεινόμενα βίντεο.

Οι διαφημίσεις Αγορών προσφέρονται στο Youtube

Η Puma είναι μια από τις πρώτες μάρκες που εκμεταλλεύεται Διαφημίσεις αγορών. Για τον κατασκευαστή παπουτσιών, η αναζήτηση πελατών στο Youtube είναι απαραίτητη: “Οι καταναλωτές παρακολουθούν όλο και περισσότερο περιεχόμενο στο Youtube και θέλουμε να είμαστε εκεί που βρίσκονται, προκειμένου να τους προσεγγίσουμε », εξηγεί ο Rick Almeida, πρόεδρος του ηλεκτρονικού εμπορίου για τον όμιλο Puma. «Αυτή η νέα ευκαιρία θα επιτρέψει στην Puma να επεκτείνει την επιχειρηματική της στρατηγική σε νέες αναλογίες και να εμπνεύσει τους καταναλωτές », αυτός προσθέτει.

Όπως εξηγεί η Google, αυτές οι διαφημίσεις θα εμφανίζονται σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα των χρηστών. Για να πάρει το παράδειγμα της Puma, ο χρήστης δεν θα πρέπει απαραίτητα να πληκτρολογήσει τη λέξη-κλειδί Puma για να δει διαφημίσεις της μάρκας. Αρκεί ότι δείχνει το ενδιαφέρον του για τρέξιμο ή ποδηλασία, για να λαμβάνει διαφημίσεις από την Puma ή άλλους κατασκευαστές.

Το Google ακολουθεί το κίνημα των κοινωνικών μέσων

Τους τελευταίους μήνες, τα πιο δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, όπως το Instagram, το Pinterest ή το TikTok, έχουν δημιουργήσει όλα ένα ολοκληρωμένο σύστημα αγορών. Η Pinterest δημιούργησε το Shop The Look, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν προϊόντα που ανακαλύπτονται μέσω καρφιτσών μόδας ή διακόσμησης. Το Instagram ξεκίνησε τη λειτουργία αγορών φέτος, χάρη σε ποιες επωνυμίες και επηρεαστές μπορούν να προσθέσουν ετικέτες στα προϊόντα τους σε αναρτήσεις. Η εφαρμογή στα δισεκατομμύρια λήψεις TikTok πρόσφατα εγκαινίασε το Hashtag Challenge Plus.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ? Οι επωνυμίες καλούν τους χρήστες να δημιουργήσουν βίντεο γύρω από ένα χορηγικό hashtag και ένα προϊόν. Οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπορούν στη συνέχεια να αγοράσουν απευθείας το προϊόν στο TikTok. Η εταιρεία Mountain View ανακοίνωσε επίσης ότι οι διαφημίσεις στα βίντεο Youtube σύντομα θα είναι πιο διαδραστικές. Χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πηγή: TechCrunch