Η Google ξεκινά σε διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές: το άνοιγμα τρεχούμενου λογαριασμού θα είναι δυνατό το 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google συνεργάζεται με την Citigroup και μια μικρή πιστωτική ένωση του Στάνφορντ για να μετατρέψει το Google Pay σε τράπεζα: η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε την κυκλοφορία τρεχόντων λογαριασμών ήδη από το επόμενο έτος. Η μητρική εταιρεία της Google Alphabet ακολουθεί τα βήματα της Apple και του Facebook, τα οποία επιδιώκουν επίσης να αναπτύξουν τραπεζικές υπηρεσίες.

Η μητρική εταιρεία της Google, Alphabet ανακοίνωσε την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019 ότι η εφαρμογή Google Pay θα προσφέρει από το 2020 για να ανοίξει έναν τρέχοντα λογαριασμό. Το έργο ονομάζεται “Cache” – και για να μπορέσει να ξεκινήσει γρήγορα τραπεζικές υπηρεσίες, η Google συνεργάστηκε με την επενδυτική τράπεζα Citigroup και τον πιστωτικό οργανισμό Stanford Federal.

Τελικά, η Google θα μπορούσε να προσφέρει μια ολόκληρη σειρά τραπεζικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων των δανείων. Αλλά όχι απαραίτητα με την επωνυμία της. Αντιθέτως, φαίνεται ότι η Google προτιμά τελικά να συσχετιστεί με μια πληθώρα τραπεζών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Η ιδέα θα ήταν η εφαρμογή Google Pay να προσφέρει έξυπνες λειτουργίες για καλύτερη διαχείριση του προϋπολογισμού τους, αφήνοντας παράλληλα την επιλογή στον χρήστη του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος στο οποίο εμπιστεύεται τα χρήματά του.

Η Google βασίζεται στην τεχνογνωσία ήδη καθιερωμένων τραπεζών και οργανισμών

“Σκεφτόμαστε πώς να συνεργαστούμε με τράπεζες και πιστωτικά σωματεία στις Ηνωμένες Πολιτείες για να προσφέρουμε έξυπνους λογαριασμούς ελέγχου μέσω του Google Pay, βοηθώντας τους πελάτες τους να επωφεληθούν από χρήσιμες συμβουλές και εργαλεία για τη διαχείριση του προϋπολογισμού τους, διατηρώντας παράλληλα τα χρήματά τους. έναν λογαριασμό ασφαλισμένο από την FDIC ή το NCUA [le nom des deux agences américaines qui assurent les dépôts, ndlr] “λέει ο Craig Ewer, εκπρόσωπος της Google.

Το πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι επιτρέπει στην Google να βασίζεται στη φήμη και την τεχνογνωσία των ήδη καθιερωμένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και, επομένως, να αποφεύγει να βρεθεί στα μάτια της ρυθμιστικής αρχής. Η Google κάνει μια επιλογή παρόμοια με την Apple, η οποία έχει συνεργαστεί με την Goldman Sachs για την έναρξη της κάρτας Apple, μιας κάρτας και ενός λογαριασμού πληρωμής που σχετίζεται με τραπεζικές υπηρεσίες.

Η Google, η Apple και φυσικά το Facebook γνωρίζουν ότι οι υπερβολικές φιλοδοξίες τους στον χρηματοπιστωτικό τομέα μπορούν να προκαλέσουν κατακραυγή. Υπάρχει το ακόμα φρέσκο ​​παράδειγμα του Libra, του κρυπτονομίσματος που το Facebook εξακολουθεί να θέλει επίσημα να ξεκινήσει – αλλά του οποίου η κυκλοφορία φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Το Facebook έχει επίσης ξεκινήσει, παράλληλα, το Facebook Pay, ένα απλούστερο σύστημα πληρωμών “à la PayPal”.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Pay είναι το νούμερο 1 στις πληρωμές μέσω κινητού στον κόσμο, μπροστά από το Google Pay και το Samsung Pay

Η Google είναι επίσης καθησυχαστική όσον αφορά το απόρρητο και τα προσωπικά δεδομένα. Όπως συνέβαινε ήδη με το Google Pay, δεν θα χρησιμοποιηθούν προσωπικά δεδομένα για διαφημιστικούς σκοπούς ούτε θα κοινοποιηθούν σε τρίτους. Προς το παρόν, η υπηρεσία φαίνεται αποκλειστική για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία θα πρέπει να αποκαλύψει περισσότερα τους επόμενους μήνες.

Πηγή: Wall Street Journal