Η Google μετεγκαθιστά την παραγωγή των smartphone Pixel εκτός της Κίνας

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google αφήνει την Κίνα για την κατασκευή των smartphone της Pixel και επέλεξε να εγκαταστήσει τις γραμμές παραγωγής της στο βόρειο Βιετνάμ, όπου η Samsung έχει ήδη εγκατασταθεί. Μεταξύ του εμπορικού πολέμου μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας και των αυξανόμενων μισθών στο Μέσο Βασίλειο, το τελευταίο είναι λιγότερο και λιγότερο ενδιαφέρον για τους τεχνολογικούς ομίλους.

Όλο και πιο φιλόδοξο για το υλικό, η Google θα μετεγκαταστήσει την παραγωγή των smartphone Pixel από την Κίνα στο Βιετνάμ, αναφέρει η ιαπωνική δημοσίευση Nikkei. Η εταιρεία Mountain View συνεργάζεται με έναν συνεργάτη από το καλοκαίρι του 2019 για την αποκατάσταση ενός παλιού εργοστασίου Nokia που βρίσκεται στην επαρχία Bac Ninh, στα βόρεια της χώρας (και επομένως κοντά στα κινεζικά σύνορα).

Pixel: Η Google φεύγει από την Κίνα για το Βιετνάμ

Η Google θα έχει πρόσβαση σε ένα εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, επειδή η περιοχή έχει ήδη φιλοξενήσει μια μεγάλη γραμμή παραγωγής από τη Samsung για 10 χρόνια, η οποία επεκτάθηκε το 2017 με κόστος επένδυσης 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, το κόστος αυτής της εργασίας είναι χαμηλότερο από ό, τι στην Κίνα, όπου το βιοτικό επίπεδο αυξάνεται ραγδαία και όπου οι μισθοί είναι όλο και πιο σημαντικοί. Η αμερικανική ομάδα θα είναι επομένως σε θέση να εξοικονομήσει χρήματα από αυτήν την άποψη.

Διαβάστε επίσης: Google, Amazon, Microsoft: μαζική έξοδος εταιρειών από την Κίνα λόγω του Trump

Φυσικά, ενώ το κόστος εργασίας στην Κίνα έχει γίνει όλο και λιγότερο ελκυστικό τα τελευταία χρόνια, ο επείγων χαρακτήρας της κατάστασης υπαγορεύτηκε από τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε φόρο 10% για smartphone που κατασκευάζονται στην Κίνα, απειλώντας ακόμη και να τον αυξήσει στο 25% εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών. Ένα έργο που έχει τεθεί σε αναμονή για να δούμε πού οδηγούν οι διαπραγματεύσεις και ενόψει της ανησυχίας ομάδων όπως η Apple, η Microsoft, η Google, η Intel ή η Qualcomm, οι οποίες έχουν κάνει τις φωνές τους να ακουστούν με την αμερικανική διοίκηση, αλλά που δεν το κάνουν δεν εγκαταλείπεται.

Σε διεθνές επίπεδο, η Google αντιπροσωπεύει μόνο μείωση των πωλήσεων smartphone. Αλλά η δημοτικότητα των Pixels αυξάνεται, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου η μάρκα γίνεται μια πραγματική εναλλακτική λύση. Αναφέραμε επίσης ότι το Pixel 3a διπλασίασε τις πωλήσεις smartphone της Google. Επομένως, θα πρέπει να βρούμε άλλα Pixel μεσαίας κατηγορίας στο μέλλον εκτός από premium κινητά.

Πηγή: Nikkei