Η Google κερδίζει υπόθεση εναντίον του οδηγού ταξί της Goooglie Cars

Phonandroid : actu Android et High-tech

Στο Λονδίνο, ένας οδηγός ταξί ονόμασε την επιχείρησή του «Goooglie Cars». Ένα όνομα που δεν ευχαριστούσε την Google, που έσυρε τον άντρα στο δικαστήριο. Ο διευθυντής μόλις καταδικάστηκε και θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 10.000 λιρών στον γίγαντα του Mountain View.

Η βρετανική δικαιοσύνη έχει αποφανθεί: Sohail Nagi, διευθυντής της εταιρείας Αυτοκίνητα Goooglie και οδηγός ταξί με έδρα το νότιο Λονδίνο, έχασε την υπόθεσή του εναντίον της Google. η εταιρεία τον κατηγόρησε επειδή είχε χρησιμοποιήσει ένα όνομα πολύ κοντά του δικού του και έχοντας ληστεύσει χρώματα λογότυπου.

Η Goooglie Cars χρησιμοποίησε ένα λογότυπο που διαμορφώθηκε με αυτό του Google

Εάν η υπόθεση χρονολογείται από το 2012, μόλις δοκιμάστηκε. Εκείνη την εποχή, η Google θεώρησε ότι το όνομα της εταιρείας Goooglie Taxi Cars ήταν πολύ παρόμοιο με το δικό της. Επίσης, το λογότυπο χρησιμοποίησε την ίδια τυπογραφία και χρώματα με τα Google. Αρκετά για να εξοργιστεί ο γίγαντας του διαδικτύου. Μετά την καταγγελία που υπέβαλε η Google, ο οδηγός ταξί άλλαξε το λογότυπό του, χωρίς να αλλάξει το όνομα της εταιρείας. Στη συνέχεια υιοθέτησε μαύρες μπάλες, οι οποίες αναφέρονται στο κρίκετ και το “googly” ρίξιμο που ασκείται σε αυτό το άθλημα. Αλλά η Google δεν ήθελε να σταματήσει εκεί, υποστηρίζοντας ότι ο Sohail Nagi χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συμμορφωθεί και ότι είχε αλλάξει το λογότυπό του μόνο αφού έλαβε την καταγγελία.

Το αγγλικό δικαστήριο αποφάσισε τελικά την υπόθεση υπέρ της Google. Ο Sohail Nagi μόλις παραγγέλθηκε να πληρώσει 10.000 λίρες στην Google, ένα ποσό που θα καλύψει κυρίως τα έξοδα της διαδικασίας. Ωστόσο, ο διαχειριστής θα μπορεί να διατηρήσει το όνομα της εταιρείας του, παρά το αίτημα της Google. Ο δικαστής θεώρησε ότι αυτό το όνομα ήταν δύσκολο να συσχετιστεί με αυτό του Google. Είναι σαφές ότι η εταιρεία ταξί Goooglie Cars θα συνεχίσει να υπάρχει στο Νότιο Λονδίνο και η Google δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει τίποτα γι ‘αυτό.

Διαβάστε επίσης – Google: 269 άτομα υποβάλλουν καταγγελία για διάκριση κατά την πρόσληψη