Η Google κατηγορείται για παραποίηση των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google θα διώξει τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, αποκαλύπτει μια έρευνα της Wall Street Journal. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η εταιρεία Mountain View χειρίζεται τα αποτελέσματα για να προωθήσει τα συμφέροντά της και εκείνα των δικών της επιχειρηματικών εταίρων. Ο καθαρός γίγαντας έχει επίσης τροποποιήσει τους αλγόριθμους της μηχανής αναζήτησης για να λογοκρίνει προτάσεις που σχετίζονται με ορισμένα θέματα ή με υποψηφίους για τις προεδρικές εκλογές του 2020.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας στο Wall Street Journal, Google “Χρησιμοποιεί μαύρες λίστες (Σημείωση συντάκτη: λέξεων-κλειδιών), προσαρμογές αλγορίθμων και μια ομάδα υπεργολάβων” για να ελέγξει τι εμφανίζεται στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης. Ο καθαρός γίγαντας θα στόχευε πρώτα προωθούν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα ή εκείνων των επιχειρηματικών συνεργατών της, όπως το Ebay, το Amazon ή το Facebook. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η Google θα ευνοούσε έτσι τους πελάτες του δικού της διαφημιστικού δικτύου σε βάρος άλλων παραγόντων της αγοράς. Έχει ακόμη δημιουργηθεί μια μαύρη λίστα ιστότοπων που δεν επιτρέπεται να εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα.

Δεν είναι μόνο αυτό. Η Google θα ήθελε επίσης να χειριστείτε τις προτάσεις της μηχανής αναζήτησης. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η εταιρεία θα είχε τροποποιήσει τους αλγορίθμους της έτσι ώστε ο κινητήρας να μην κατευθύνει τους χρήστες του Διαδικτύου σε αμφιλεγόμενα θέματα, όπως για παράδειγμα την άμβλωση ή τη μετανάστευση. Στο ίδιο πνεύμα, η Google θα τακτοποίησε την αυτόματη είσοδο του κινητήρα της για να το κάνει λογοκρισία προσβλητικής γλώσσας εναντίον των προεδρικών υποψηφίων των ΗΠΑ το 2020, συμπεριλαμβανομένων των Donald Trump και Joe Biden.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των νέων αλγορίθμων της, η Google θα χρησιμοποιούσε επίσης ένας στρατός υπεργολάβων για να παρακολουθεί τη σημασία των αποτελεσμάτων. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, ο γίγαντας του διαδικτύου επιδιώκει να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και να επηρεάσει τις μελλοντικές εκλογές των ΗΠΑ. Το 2017, η Google θα είχε ήδη σκεφτεί να παραποιήσει τα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης για να βλάψει τον Ντόναλντ Τραμπ και να επισημάνει το περιεχόμενο ορισμένων οργανισμών, σε αντίθεση με τα μέτρα που έλαβε ο πρόεδρος, προσθέτει η Wall Street Journal. Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη κατηγορήσει την Google ότι θέλει να χειραγωγήσει τις εκλογές του 2020. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εταιρεία προσπάθησε ακόμη και να αποτρέψει την είσοδό του στην εξουσία το 2016.

Διαβάστε επίσης: Ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί τις Ειδήσεις Google για νοθεία των αποτελεσμάτων και λογοκρίνει το δικαίωμα

Η Google αρνείται τις κατηγορίες της Wall Street Journal

Ένας εκπρόσωπος της Google ανέβηκε γρήγορα για να αρνηθεί τις κατηγορίες της Wall Street Journal. ” Κάνουμε ό, τι κάναμε πάντα: παρέχοντας σας σχετικά αποτελέσματα αναζήτησης από τις πιο αξιόπιστες διαθέσιμες πηγές ” διαβεβαιώνει τον εκπρόσωπο. Η εταιρεία αρνείται οποιαδήποτε παρέμβαση των εργαζομένων στους αλγόριθμους της μηχανής αναζήτησης. “Οι αλλαγές που κάνουμε στη μηχανή αναζήτησης προορίζονται για χρήστες και όχι για εμπορικές σχέσεις” Η Google επισημαίνει. Τι πιστεύετε για το άρθρο της Wall Street Journal; Περιμένουμε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Wall Street Journal