Η Google θάβει το Google+, το Reader, το Wave, το Picasa και το Buzz σε ένα πραγματικό νεκροταφείο για τις Απόκριες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google αποφάσισε να θάψει το Google+, το Google Wave, το Google Buzz, το Picasa και το Orkut σε ένα πραγματικό νεκροταφείο με την ευκαιρία του Halloween πάρτι. Όλες αυτές οι υπηρεσίες έκλεισαν τα τελευταία χρόνια λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος των χρηστών.

Στις 2 Οκτωβρίου 2019, η Dana Fried, προγραμματιστής της Google, δημοσίευσε στο λογαριασμό της στο Twitter μια διασκεδαστική φωτογραφία που αντιπροσωπεύει ένα πλαστό νεκροταφείο που εντοπίζει μερικές από τις (πολλές) αποτυχίες της εταιρείας Mountain View. “Δεν είστε σίγουροι αν έχετε διάθεση για τρομακτικό ή απλώς λυπημένο;” “ Η Dana Fried γελάει στο tweet της. Η νεαρή γυναίκα διευκρινίζει στα σχόλια ότι αυτό το νεκροταφείο από χαρτόνι τοποθετήθηκε μπροστά από την πανεπιστημιούπολη Google στο Σιάτλ, όπου αυτή τη στιγμή εργάζεται.

Διαβάστε επίσης: Google+, Glass, Ara, Hangouts… 7 πικρές αποτυχίες που η Google θα ήθελε να ξεχάσει

Η Google θάβει όλες τις αποτυχίες της σε ένα πραγματικό νεκροταφείο για να γιορτάσει τις Απόκριες

Στις ταφόπλακες του νεκροταφείου, βλέπουμε πρώτα Google+, Κοινωνικό δίκτυο φαντασμάτων της Google. Τον Απρίλιο του 2019, το κοινωνικό δίκτυο έκλεισε λόγω της αδιαφορίας των χρηστών του Διαδικτύου μετά από 8 χρόνια ύπαρξης. Ο πρόωρος θάνατος της πλατφόρμας οφείλεται κυρίως στην ανακάλυψη σοβαρού ελαττώματος ασφαλείας στα τέλη του 2018. Αυτή η παραβίαση θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτρέψει σε κακοποιούς εισβολείς να καταλάβουν δεδομένα χρηστών.

Το νεκροταφείο αποτελείται επίσης από το Picasa, τον πρόγονο του Google Photos που εγκαταλείφθηκε το 2016, Google buzz, ο προκάτοχος του Google+, Αναγνώστης Google, ένας αναγνώστης τροφοδοσίας RSS έκλεισε το 2013, Google wave, ένα διαδικτυακό εργαλείο συνεργασίας που πέθανε το 2010 και Ορκούτ, ένα κοινωνικό δίκτυο που ξεκίνησε το 2004 και έκλεισε 10 χρόνια αργότερα.

Η πρωτοβουλία υπενθυμίζει στον ιστότοπο του Google Cemetery. Είναι ένα ψηφιακό νεκροταφείο που καλύπτει όλες τις αποτυχίες της Google, συμπεριλαμβανομένου του Google Glass ή του Hangouts, εντός χρονοδιαγράμματος. Μια παρόμοια ιστοσελίδα μεταφορτώθηκε το 2013 από την Slate. Η ιδέα λοιπόν δεν είναι νέα. Αυτή τη φορά, η ιδέα προέρχεται απευθείας από την Google. Ο καθαρός γίγαντας επομένως δεν στερείται αυτογενούς κοροϊδίας.