Η Google ενημερώνει τον αλγόριθμό της για να ευνοεί περισσότερα “πρωτότυπα” νέα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google μόλις ανακοίνωσε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου μια εξέλιξη του αλγορίθμου μηχανών αναζήτησης για να βελτιώσει τον τρόπο παρουσίασης και επισήμανσης των ειδήσεων στις σελίδες αποτελεσμάτων. Η Google εξηγεί ότι θέλει να παρουσιάσει «πρωτότυπα» νέα και τα μέσα που είναι τα πρώτα που μιλούν για ένα θέμα.

Η Google ανακοινώνει σημαντικές αλλαγές στον αλγόριθμο της μηχανής αναζήτησης. Η εταιρεία εξηγεί σε δελτίο τύπου ότι θέλει να βελτιώσει τον τρόπο παρουσίασης των ειδήσεων στην πλατφόρμα μέσω αυτών των αλλαγών. Η Google εξηγεί: “Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια κάλυψης μέσων που θέλουμε να παρέχουμε είναι οι πρωτότυπες πληροφορίες, μια εργασία που απαιτεί σημαντικό χρόνο, προσπάθεια και πόρους εκ μέρους των εκδοτών.”

Η Google θέλει να προωθήσει ποιοτικό δημοσιογραφικό περιεχόμενο

Και το Google για προσθήκη: «Μερικές ιστορίες μπορεί να είναι και οι δύο ιδιαίτερα σημαντικές όσον αφορά τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν στον κόσμο μας και δύσκολο να συγκεντρωθούν, αναγκάζοντας τους δημοσιογράφους να διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για να αποκαλύψουν γεγονότα και πηγές. Αυτό είναι μέρος του λόγου που καθιστούμε τον στόχο μας να βοηθήσουμε αυτές τις προσπάθειες του κλάδου και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να έχουν πρόσβαση στην υψηλότερη δυνατή δημοσιογραφία ».

Συγκεκριμένα, η Google άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο βαθμολογεί ιστότοπους στον αλγόριθμο κατάταξης σελίδων. Το ποιοτικό περιεχόμενο θα εμφανιστεί πιο εύκολα και θα μείνει μπροστά από τα αποτελέσματα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η Google το εξηγεί “Αυτό σημαίνει ότι οι αναγνώστες που ενδιαφέρονται για τις τελευταίες ειδήσεις μπορούν να βρουν την ιστορία με την οποία ξεκίνησαν όλα και ότι οι συντάκτες μπορούν να επωφεληθούν από την προβολή της αρχικής τους έρευνας από ένα ευρύτερο κοινό.”

Η Google παραδέχεται, ωστόσο, ότι ο δικός της ορισμός της «πρωτότυπης» έρευνας και δημοσιογραφίας εξακολουθεί να είναι λίγο ασαφής: Δεν υπάρχει ούτε ένας απόλυτος ορισμός του πρωτότυπου δημοσιογραφικού περιεχομένου, ούτε ένα απόλυτο πρότυπο για τον καθορισμό του πόσο πρωτότυπο είναι ένα δεδομένο άρθρο. Μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς συντάκτες και εκδότες σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, έτσι οι προσπάθειές μας θα εξελίσσονται συνεχώς για να κατανοήσουμε καλύτερα τον κύκλο ζωής μιας ιστορίας ».

Για να βελτιώσετε τον αλγόριθμό του, και χωρίς αμφιβολία να επιλύσετε τις υποκειμενικές προκαταλήψεις γύρω από την έννοια του “Πρωτότυπο περιεχόμενο”, Χρησιμοποιεί η Google “Λείπει” άνθρωποι (δηλαδή, άνθρωποι που καταγράφουν πηγές) σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την Google, υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 – και οι τελευταίοι παρατηρούν τις σελίδες αποτελεσμάτων και αναφέρουν τις παρατηρήσεις τους στην εταιρεία για να τηρήσουν καλύτερα τις οδηγίες που έχει θέσει η Google.

Διαβάστε επίσης: Η Google αλλάζει τον αλγόριθμό της για να καταπολεμήσει τα ψεύτικα νέα

Επομένως, τους ζητείται να σημειώσουν τα περιεχόμενα που αντιλαμβάνονται “Πρωτότυπη δημοσιογραφία” ως περιεχόμενο του “Πολύ υψηλή ποιότητα”. Αυτές οι αλλαγές θα κυκλοφορήσουν και θα πρέπει να αντικατοπτρίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων τις επόμενες εβδομάδες. Τι πιστεύετε για αυτές τις αλλαγές; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: Google