Η Google δοκιμάζει το Play Pass: εκατοντάδες εφαρμογές και παιχνίδια επί πληρωμή διαθέσιμα με 4,99 € το μήνα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google δοκιμάζει το Play Pass, μια νέα υπηρεσία συνδρομής που παρέχει πρόσβαση σε εκατοντάδες παιχνίδια και εφαρμογές με μηνιαία χρέωση 4,99 $ / ευρώ. Δεν είναι ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο από ανταγωνιστής της υπηρεσίας Apple Arcade, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Η Google θα ξεκινήσει σύντομα την υπηρεσία της Παίξτε Pass αφιερωμένο σε βιντεοπαιχνίδια σε Android, αλλά όχι μόνο. Για συνδρομή 4,99 $ ανά μήνα, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε εκατοντάδες παιχνίδια, αλλά και σε εφαρμογές premium (πληρωμένες ή προσφέροντας αγορές εντός εφαρμογής). Τα πλεονεκτήματα είναι πολυάριθμα: ο συνδρομητής δεν διαθέτει διαφημίσεις, αγορές εντός εφαρμογής και έχει απεριόριστη πρόσβαση στον κατάλογο, το ακριβές περιεχόμενο του οποίου δεν είναι ακόμη γνωστό. Ένα στιγμιότυπο οθόνης δείχνει ότι θα βρούμε για παράδειγμα το παιχνίδι Stardew Valley που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε Android με τιμή 7 €.

Google Play Pass: Ανταγωνιστής της Apple Arcade για να ξεκινήσει με εκατοντάδες premium παιχνίδια και εφαρμογές

Τα παιχνίδια Android είναι σαφώς το κέντρο της υπηρεσίας και καλύπτουν διάφορες κατηγορίες. Νέοι τίτλοι θα προσφερθούν επίσης στον κατάλογο. Προφανώς δεν υπάρχει ειδική εφαρμογή. Το περιεχόμενο είναι προσβάσιμο απευθείας από το Google Play Store στην ενότητα “Εξερεύνηση του Google Play Pass”. Όταν επισκέπτεστε παιχνίδια και εφαρμογές εκτός της ενότητας Play Pass, ένα εικονίδιο υποδεικνύει επίσης πότε το περιεχόμενο είναι προσβάσιμο μέσω της υπηρεσίας, με ένα μωβ πανό κάτω από το κουμπί αγοράς ή λήψης.

Το Google Play Pass θα κυκλοφορήσει με 4,99 $ ανά μήνα με μια δωρεάν δοκιμή 10 ημερών για να το δοκιμάσετε. Η Google επιβεβαίωσε την ύπαρξη της υπηρεσίας και την έναρξη των δοκιμών στον ιστότοπο της Αστυνομίας Android. Προς το παρόν, δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι κατά τη διάρκεια του έτους γνωρίζοντας ότι το Apple Arcade, το αντίστοιχο του στην πλευρά της Apple, ανακοινώνεται για αυτό το αυτόνομο.

Πηγή: Αστυνομία Android