Η Google δοκιμάζει νέο κοινωνικό δίκτυο παρά την αποτυχία του Google+

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google δοκιμάζει το Shoelace, ένα νέο κοινωνικό δίκτυο που βασίζεται στην έννοια του υπερτοπικού. Το Shoelace είναι ένα έργο του Google Area 120, ένα τμήμα της εταιρείας που δοκιμάζει πειραματικά έργα. Θα ήταν προσβάσιμο μόνο σε smartphone. Έχει καλύτερη πιθανότητα από το κοινωνικό δίκτυο Google+;

Έκπληξη: Η Google εκτιμά την ελπίδα να ξεκινήσει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο! Μετά την πικρή αποτυχία του Google+, την οποία η εταιρεία αποφάσισε τελικά να κλείσει τον περασμένο Απρίλιο, δεν υπήρχε τίποτα που να υποδηλώνει ότι η Google θα επιχειρήσει οποιαδήποτε επιστροφή σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, δεν φαίνεται ότι η φιλοδοξία αυτής της εφαρμογής είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτό του Google+.

Η Google δοκιμάζει ένα νέο κοινωνικό δίκτυο, το Shoelace, ένα anti-Google + που εστιάζει στους ανθρώπους

Shoelace (καταλαβαίνω κορδόνια) είναι στην πραγματικότητα ένα από τα έργα του Google Area 120, μια ομάδα που εργάζεται σε πειραματικά έργα πολλά από τα οποία ποτέ δεν οδηγούν σε τίποτα mainstream. Αυτή η διαίρεση που είναι επίσης στην αρχή έργων όπως το Schemer, είναι πολύ κοντά στην ιδέα του Shoelace.

Η ιδέα αυτών των εφαρμογών είναι να εστιάσετε στον τοπικό για να ενθαρρύνετε νέες συναντήσεις και να αναπτύξετε τον κοινωνικό σας κύκλο. Το Shoelace αντιστοιχεί στο προφίλ σας με αυτό των χρηστών γύρω σας, με βάση τα ενδιαφέροντά σας και τα δικά τους. Στη συνέχεια, ενθαρρύνετε να τους συναντήσετε σε εκδηλώσεις.

Προς το παρόν, το Shoelace είναι προσβάσιμο σε δοκιμές μόνο κατόπιν πρόσκλησης και λειτουργεί μόνο σε ορισμένες περιοχές της Νέας Υόρκης. Οι σχεδιαστές φαίνεται να θέλουν να στοιχηματίσουν σε μια αργή ανάπτυξη για να εμπλουτίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την εμπειρία. Ειδικά επειδή το Shoelace λειτουργεί εν μέρει χάρη σε μια ομάδα υπαλλήλων που επιλέγουν χειροκίνητα δραστηριότητες για την κοινότητα κάθε μέρα.

Επιπλέον, επαληθεύεται η ταυτότητα κάθε ατόμου που συμμετέχει στην κοινότητα. Απομένει να δούμε αν η Google θα επικυρώσει αυτό το έργο ή όχι και σε ποια μορφή. Για να σας δώσει μια ιδέα για το τι θα μπορούσε να ακολουθήσει, η περιοχή 120 για παράδειγμα είχε δημιουργήσει μια εφαρμογή, το Reply, το οποίο είχε αναπτύξει τις έξυπνες απαντήσεις (Smart Reply) που έκτοτε έχουν ενσωματωθεί στο Gmail.

Διαβάστε επίσης: Facebook, Google – πρώην υπάλληλοι αποσυνδέονται για να εξεγερθούν ενάντια στα κοινωνικά δίκτυα

Τι πιστεύεις για το Shoelace; Σας προκαλεί το έργο; Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας στα σχόλια.

Πηγή: Android Αστυνομία