Η Google αρνείται να πληρώσει για ειδησεογραφικούς ιστότοπους: “απαράδεκτη” για τον Υπουργό Πολιτισμού

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google αρνείται να πληρώσει ειδησεογραφικούς ιστότοπους: η ευρωπαϊκή οδηγία για τα γειτονικά δικαιώματα προβλέπει ότι οι Ειδήσεις Google πρέπει να πληρώνουν τα μέσα ενημέρωσης για τα οποία δημοσιεύει αποσπάσματα άρθρων. Ωστόσο, η Google κατάφερε μέχρι στιγμής να παρακάμψει την οδηγία. Μια «απαράδεκτη» θέση σύμφωνα με τον Γάλλο Υπουργό Πολιτισμού Φρανκ Ριέστερ.

Frank Riester / Wikimedia Commons + Phonandroid

Σας είπαμε νωρίτερα: Η Google θα κάνει τα πάντα για να παρακάμψει τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία για τα γειτονικά δικαιώματα. Ο Richard Gingras, αντιπρόεδρος της Google για τα μέσα ενημέρωσης, είπε ακόμη: “Δεν σκοπεύουμε να πληρώσουμε άδεια για την ανάκτηση αποσπάσματος περιεχομένου”. Για να αποφευχθεί η εμπλοκή στις περιπτώσεις που περιγράφονται από το κείμενο, η Google δεν θα συνοδεύει πλέον τους συνδέσμους των άρθρων με ένα απόσπασμα που λαμβάνεται από τα άρθρα, ούτε με την εικόνα του Une: μόνο ο τίτλος των άρθρων θα εμφανίζεται τώρα στις Ειδήσεις Google και τα αποτελέσματα της έρευνας.

Γειτονικά δεξιά: Η Google αρνείται να πληρώσει, ο Frank Riester το θεωρεί αυτό “απαράδεκτο”

Ωστόσο, τα μέσα θα εξακολουθούν να μπορούν να επιλέξουν να παραδώσουν αυτά τα αποσπάσματα και εικόνες δωρεάν. Ένα μέτρο που δίνει, επιφανειακά, μια εντύπωση ισορροπίας. Στην πραγματικότητα, λόγω της δεσπόζουσας θέσης της μηχανής αναζήτησης, θα είναι πιθανό αρκετό για ορισμένα μέσα ενημέρωσης να συμφωνήσουν να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους για ολόκληρο τον τομέα να αναγκαστεί να εξετάσει τα ίδια μέτρα – αλλιώς θα είναι χειρότερο. αναφέρθηκε και ως εκ τούτου για να δει το κοινό τους να μειώνεται.

Αυτό το μπουλντόζα κατά των γειτονικών δικαιωμάτων δεν ευχαριστεί ούτε τον Γάλλο Υπουργό Πολιτισμού Φρανκ Ριέστερ, ο οποίος υπογραμμίζει, σε δελτίο τύπου, το γεγονός ότι η συμπεριφορά της Google είναι αντίθετη με το πνεύμα της οδηγίας. Αυτό το διάσημο γειτονικό δικαίωμα, που καθιερώθηκε από το κείμενο, πρέπει, σύμφωνα με τον υπουργό, “Επιτρέψτε μια δίκαιη κατανομή της παραγόμενης αξίας, προς όφελος των πλατφορμών, με περιεχόμενο τύπου”. Και ο Frank Riester θα ξεκινήσει: «Η πρόταση της Google δεν είναι προφανώς αποδεκτή».

Διαβάστε επίσης: Google, Facebook, Amazon – η GAFA διακινδυνεύει ακόμη και δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα …

Τι νομίζετε ? Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.