Η Google αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον το 1,5% των κωδικών πρόσβασης ιστού έχουν παραβιαστεί

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google μόλις κυκλοφόρησε ορισμένα στατιστικά στοιχεία από την επίσημη επέκταση του Chrome Password Checkup – μια επέκταση που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της ασφάλειας των κωδικών πρόσβασής σας. Έτσι, η εταιρεία αποκαλύπτει ότι από τους 21 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης που δοκιμάστηκαν, 316.000 από αυτούς παραβιάστηκαν και δεν θα πρέπει πλέον να χρησιμοποιούνται, κάτι που αντιπροσωπεύει συνολικά 1,5%. Ωστόσο, το ποσοστό αυτό είναι μάλλον υψηλότερο.

chrome

Η Google μόλις αποκάλυψε μια σειρά στατιστικών στοιχείων σχετικά με την επέκτασή της Έλεγχος κωδικού πρόσβασης – σκοπός του οποίου είναι να επαληθεύσετε ότι ο κωδικός πρόσβασής σας δεν έχει πέσει θύμα εισβολής. Μια επέκταση που αρχίζει να δημιουργεί ένα μέρος (τα δεδομένα προέρχονται από 650.000 χρήστες), ακόμη και αν ο αριθμός των εγκαταστάσεων εξακολουθεί να είναι άχυρος σε σύγκριση με τα δισεκατομμύρια υπολογιστές που είναι εξοπλισμένοι με το Google Chrome. Αυτή η πτυχή, στην οποία προστίθεται το γεγονός ότι η εγκατάσταση είναι εθελοντική και στοχευμένη, επομένως, από τους πιο ευσυνείδητους χρήστες της ασφάλειάς τους είναι δύο τρόποι της μελέτης που αποκαλύπτει η Google.

Έλεγχος κωδικού πρόσβασης: Η Google αποκαλύπτει ότι το 1,5% των διαπιστευτηρίων που δοκιμάστηκαν παραβιάστηκαν

Έτσι, η εταιρεία αποκαλύπτει ότι το 1,5% των 21 εκατομμυρίων αναγνωριστικών που αναλύθηκαν από την επέκταση ενέχει κίνδυνο. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι προσβάσεις βρέθηκαν σε μια λίστα με περισσότερα από 4 εκατομμύρια ζεύγη συνδέσεων και κωδικών πρόσβασης που αποτέλεσαν αντικείμενο διαρροών δεδομένων. Οι πιο επικίνδυνοι κωδικοί πρόσβασης είναι γενικά αυτοί για ιστότοπους ψυχαγωγίας (6,3% του συνόλου), ιστότοπους ειδήσεων (1,9%) ή ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου (1,2%). Ο κίνδυνος που σχετίζεται με αυτούς τους κωδικούς πρόσβασης ενισχύεται από το γεγονός ότι οι χρήστες τείνουν να τους επαναχρησιμοποιούν σε πολλούς ιστότοπους.

Τέλος, η μελέτη δείχνει ότι όταν ειδοποιούνται, το 26% των χρηστών επιλέγουν να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασής τους. Καλύτερα: 60% αυτών των κωδικών πρόσβασης είναι πιο ασφαλείς. Φυσικά, το ποσοστό του 1,5% μπορεί να φαίνεται πολύ χαμηλό, ειδικά σε σχέση με προηγούμενες μελέτες επί του θέματος. Το πραγματικό σχήμα είναι πιθανώς διαφορετικό, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του δείγματος, όπως είπαμε παραπάνω. Φανταζόμαστε στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερα.

Διαβάστε επίσης: Εδώ είναι 50 κωδικοί πρόσβασης που δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε

Προς το παρόν, η Google δεν λέει εάν αυτή η επέκταση τελικά θα ενσωματωθεί πλήρως στο Chrome – αλλά η εταιρεία φαίνεται να προετοιμάζει τις προϋποθέσεις. Τώρα είναι δυνατό, για παράδειγμα, να απενεργοποιήσετε χειροκίνητα την τηλεμετρία που επέτρεψε στην εταιρεία να ανακτήσει αυτά τα δεδομένα σε αυτήν την έρευνα …

Πηγή: Ιστολόγιο Google