Η Google απαιτεί το Android 10 να είναι προεγκατεστημένο σε όλα τα smartphone που ξεκίνησαν μετά τον Ιανουάριο του 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 10 Οκτωβρίου 2019 στις 15 ώρες και 56 λεπτά

Η Google απαιτεί να είναι προεγκατεστημένη η ενημέρωση Android 10 σε όλα τα smartphone που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μετά τις 31 Ιανουαρίου 2020. Μόλις παρέλθει αυτή η προθεσμία, η εταιρεία Mountain View δεν θα επιτρέπει πλέον στους κατασκευαστές να εκκινούν συσκευές με Android 9 Pie, η προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού της συστήματος. Σε περίπτωση παραβίασης του κανόνα, η Google διατηρεί το δικαίωμα να μην εκδώσει άδεια χρήσης Android και έτσι να στερήσει από τις επωνυμίες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της.

Σύμφωνα με τους συναδέλφους μας από την XDA Developpers, η Google ενημέρωσε το έγγραφο με τις απαιτήσεις του για κατασκευαστές smartphone Android. Αυτές είναι οι προϋποθέσεις που θέτει ο γίγαντας του Διαδικτύου για να αποκτήσειάδεια εγκατάστασης των Υπηρεσιών Google για κινητά. Χωρίς αυτό το επίπεδο λογισμικού, δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση εφαρμογών Play Store ή Google όπως το Gmail, το YouTube ή το Ημερολόγιο Google. Αυτό συνέβη ιδιαίτερα στο Huawei Mate 30 μετά τις κυρώσεις της κυβέρνησης του Donald Trump.

Android 10: Η Google θα αναγκάσει τους κατασκευαστές να προεγκαταστήσουν την ενημέρωση στα νέα τους smartphone

Η Google θέλει τώρα όλα τα smartphone που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά μετά τις 31 Ιανουαρίου 2020 επωφεληθείτε απευθείας από την ενημέρωση του Android 10. Μετά τον Ιανουάριο, η εταιρεία δεν θα λαμβάνει πλέον υπόψη αιτήματα αδειών για συσκευές που χρησιμοποιούν Android 9 Pie. Οι Samsung, Xiaomi, Oppo και άλλοι πρέπει επομένως να υπακούουν απολύτως στην Google εάν θέλουν να προεγκαταστήσουν το Play Store στα μελλοντικά τους τηλέφωνα.

Διαβάστε επίσης: Το USB-C Power Delevery καθίσταται υποχρεωτικό για νέα smartphone Android

Όπως επισημαίνει η XDA Developers, οι κατασκευαστές μπορούν παράκαμψη των απαιτήσεων της Google υποβάλλοντας αίτημα άδειας για μελλοντικό smartphone Android Pie πριν από τις 31 Ιανουαρίου 2020. Επομένως, μπορούμε να περιμένουμε ότι ορισμένες συσκευές, που κυκλοφόρησαν το 2020, δεν θα συνοδεύονται από προεγκατεστημένο το Android 10. Αυτά είναι συνήθως smartphone εισόδου ή μεσαίας κατηγορίας. Παρά τα πάντα, η απόφαση της Google αναγκάζει τους περισσότερους κατασκευαστές να προσφέρουν την τελευταία έκδοση του Android στις μελλοντικές τους συσκευές.

Πηγή: XDA Developers