Η Google αντιμετωπίζει πρόστιμο 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για κατασκοπεία 4 εκατομμυρίων iPhone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google κατηγορείται ότι έχει κατασκοπεύσει τέσσερα εκατομμύρια Βρετανούς χρήστες iPhone μεταξύ 2011 και 2012. Σύμφωνα με το λόμπι “Google οφείλετε σε εμάς”, η εταιρεία δεν τήρησε τους κανόνες εμπιστευτικότητας του Safari, του κινητήρα του Έρευνα της Apple. Ο καθαρός γίγαντας συνεπάγεται πρόστιμο 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Η Google παραδέχεται τα γεγονότα, αλλά εξακολουθεί να ελπίζει να ξεφύγει από τις κυρώσεις.

Αυτή την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019, ένα Εφετείο της Βρετανίας ενέκρινε νομική αγωγή κατά της Google από την ομάδα “Google You Owe Us” (ή “Google είστε χρεωμένοι σε εμάς”), αναφέρουν οι συνάδελφοί μας από το Les Echos. Σύμφωνα με το λόμπι, η εταιρεία Mountain View έχει κατάσκοψε τέσσερα εκατομμύρια iPhone μεταξύ 2011 και 2012. Σε περίπτωση καταδίκης, καθένας από τους ενδιαφερόμενους χρήστες θα μπορούσε θεωρητικά να ζητήσει αποζημίωση ύψους 750 λιρών, ή ένα εντυπωσιακό σύνολο 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Google κατηγορείται για κατασκοπεία 4 εκατομμυρίων iPhone μεταξύ 2011 και 2012

Από τον Ιούνιο του 2011 έως τον Ιούνιο του 2012, η ​​Google παραβίασε το νόμο και παρακάμψαμε τους κανόνες απορρήτου που έθεσε η Apple στο Safari για τη συλλογή δεδομένων από κατόχους iPhone. Χάρη στα cookie που εγκαταστάθηκαν χωρίς τη γνώση των χρηστών, η εταιρεία ανέκτησε το ιστορικό περιήγησης και τη γεωγραφική τοποθεσία των iPhone. Με αυτές τις πληροφορίες, η Google μπορεί να βελτιώσει τη στόχευση διαφημίσεων που πωλείται σε διαφημιζόμενους.

Διαβάστε επίσης: Η Google κατηγορείται ότι κατασκοπεύει χρήστες smartphone Android στην Ευρώπη

“Google οφείλετε σε εμάς” γρήγορα καυχιέται για αυτήν την πρώτη νίκη στον λογαριασμό του στο Twitter. ” Η απόφαση του Εφετείου προέβλεψε ότι ένας στρατός του Δαβίδ μπορεί να καταλάβει έναν Γολιάθ όπως η Google » διασφαλίζει το tweet. Από την πλευρά του, Η Google δεν αρνείται τις κατηγορίες του λόμπι.

Αυτή η υπόθεση αφορά γεγονότα που συνέβησαν σχεδόν μια δεκαετία και τα οποία αντιμετωπίζαμε τότε » Η Google εξηγεί σε δελτίο τύπου. Ως εκ τούτου, η εταιρεία ελπίζει να ξεφύγει από το πρόστιμο. Στην πραγματικότητα, η Google ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου να απορρίψει την υπόθεση.

Πηγή: Les Echos