Η Google αναστέλλει το πρόγραμμα αγοράς προσώπου που είχε ως στόχο τη βελτίωση του Pixel 4

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 2 Δεκεμβρίου 2019 στις 16 ώρες και 43 λεπτά

Πριν από λίγους μήνες, η Google δημιούργησε ένα πρόγραμμα για “αγορά” προσώπων, προκειμένου να βελτιώσει τη μέθοδο αναγνώρισης προσώπου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους συμβαλλόμενους φορείς εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση των αστέγων για να αποκτήσει εύκολα πρόσωπα. Σε απάντηση, η Google έκλεισε προσωρινά το πρόγραμμα.

Τον περασμένο Ιούλιο, μάθαμε ότι η Google είχε δημιουργήσει ένα σύστημα για “αγορά” προσώπων για 5 $. Η αρχή: οι υπάλληλοι ζήτησαν άδεια σε άτομα που διασχίζονταν στο δρόμο για να τραβήξουν μια φωτογραφία του προσώπου τους, σε αντάλλαγμα για $ 5 σε δωροκάρτες Amazon ή Starbucks. Η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε προσωρινή αναστολή του συστήματος, μετά από μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στις Daily News.

Οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν πράγματι ότι ένας από τους οργανισμούς με σύμβαση με Η Google στοχεύει ρητά άστεγους στην πόλη της Ατλάντα. Άτομα σε επισφαλείς καταστάσεις των οποίων η ελευθερία συγκατάθεσης είναι αναγκαστικά μειωμένη. Επιπλέον, η εν λόγω υπηρεσία θα επέμενε επίσης στους μαθητές.

Ένα σύστημα αποδοχών που οδηγεί σε καταχρήσεις

Η Google αντέδρασε γρήγορα και ανέστειλε το πρόγραμμα. Σημειώστε ότι το τελευταίο κυκλοφόρησε αρχικά με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της αναγνώρισης προσώπου του Pixel 4, του νέου αστέρι smartphone της Google του οποίου οι τιμές έχουν επίσης διαρρεύσει πρόσφατα. Η εταιρεία ήθελε να βελτιώσει το σύστημα ανίχνευσης προσώπων, ειδικά με άτομα με χρώμα.

Επιστρέφοντας σε αυτό το θέμα, η Google έστειλε την ακόλουθη δήλωση στους συναδέλφους μας στο The Verge και στο The Daily News: «Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτές τις κατηγορίες και τις διερευνούμε. Οι ισχυρισμοί σχετικά με την αλήθεια και τη συναίνεση παραβιάζουν τις απαιτήσεις μας για ερευνητικές μελέτες και την εκπαίδευση που έχουμε παράσχει. “

Πράγματι, η εταιρεία το διασφαλίζει αυτό οι κατευθυντήριες γραμμές για τους ερευνητές δίνουν έμφαση στη διαφάνεια. Έστειλε επίσης ένα μήνυμα στον εγκληματικό οργανισμό μέσω του δικηγόρου της. Εδώ είναι το περιεχόμενο: «Η πιθανότητα εκμετάλλευσης μελών των πιο ευάλωτων πληθυσμών μας για την προώθηση των επιχειρηματικών συμφερόντων της εταιρείας σας είναι πολύ ανησυχητική για πολλούς λόγους. “

Μέχρι να διορθώσει η Google αυτήν την κατάσταση, το πρόγραμμα θα τεθεί σε αναστολή.

Πηγή: The Verge