Η Google αγοράζει το Fitbit για 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι επίσημο!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Google μόλις ανακοίνωσε την εξαγορά του Fitbit για ποσό 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η πολυαναμενόμενη εξαγορά αναμένεται να επιτρέψει στην Google να υποκινήσει το φορετό οικοσύστημα Wear OS καθώς και να εκκινήσει συνδεδεμένα αντικείμενα “Made by Google”. Η εταιρεία θα μπορούσε συγκεκριμένα να χρησιμοποιήσει αυτές τις νέες δεξιότητες για να αναπτύξει τελικά ένα “Pixel Watch”, μεταξύ άλλων παραδειγμάτων.

Πίστωση: Phonandroid

Η φήμη είχε διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, αλλά τώρα είναι επίσημη: η Google μόλις αγόρασε το Fitbit για ποσό 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι φήμες κυκλοφορούν για αρκετές εβδομάδες – η Fitbit έπρεπε να αρνηθεί πολλές φορές ότι σκόπευε να πουλήσει και ότι η Google ήταν στην καλύτερη θέση για να αγοράσει την εταιρεία.

Η Google αγοράζει το Fitbit: σύντομα ένα ρολόι Pixel;

Ωστόσο, το ποσό της διαπραγμάτευσης των 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι μεγαλύτερο από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας κατά τη στιγμή της πώλησης (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια). Σαν να προτιμούσε η Google να μην αφήνει περιθώρια για τύχη και να είναι βέβαιο ότι μπορεί να κερδίσει το στοίχημα. Σύμφωνα με τους ηγέτες των δύο ομάδων, τα στοιχήματα είναι κολοσσιαία για την Google, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία του Fitbit για να διεγείρει το περιβάλλον Wear OS με έναν αριθμό συνδεδεμένων αντικειμένων “Made by Google”.

Θα μπορούσε επίσης να είναι ότι η εταιρεία μπορεί επιτέλους να σχεδιάσει ένα ρολόι Pixel με αυτές τις νέες δεξιότητες σε φορετά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fitbit, James Park πιστεύει σε κάθε περίπτωση ότι αυτή η εξαγορά θα διαδώσει τις τεχνολογίες της εταιρείας του: “Με τους πόρους και την παγκόσμια πλατφόρμα του Google Fitbit θα είναι σε θέση να επιταχύνει την καινοτομία στην κατηγορία των φορετών, να μεγαλώσει γρηγορότερα και να κάνει την υγεία ακόμη πιο προσιτή”.

Διαβάστε επίσης: Google και Facebook για ανάγνωση, αποθήκευση και ευρετήριο πινακίδων

Και ο διαχειριστής υλικού στο Google Rick Osterloh για να προσθέσει: “Αυτή η συμφωνία είναι μια ευκαιρία να επενδύσετε ακόμη περισσότερα στο Wear OS, καθώς και να ξεκινήσετε φορητές συσκευές Made by Google ».