Η Free θα μπορούσε να ξεκινήσει το FreeBank, μια κινητή τράπεζα στην Orange Bank

Phonandroid : actu Android et High-tech

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Free σκοπεύει να ξεκινήσει μια ανταγωνιστική τράπεζα κινητής τηλεφωνίας με την Orange Bank. Στις 13 Σεπτεμβρίου 2019, η Iliad, μητρική εταιρεία του χειριστή της Xavier Niel, έλαβε πράγματι έναν αριθμό αναγνώρισης που επιτρέπει την άσκηση τραπεζικής δραστηριότητας. Όλα δείχνουν ότι η άφιξη μιας “FreeBank” στην αγορά είναι επικείμενη.

Ο Iliad μόλις απέκτησε έναν κωδικό SWIFT (Εταιρεία Παγκόσμιας Διατραπεζικής Χρηματοοικονομικής Τηλεπικοινωνίας) για μια τράπεζα που ονομάζεται Iliad 78, αναφέρει το FreeNews. Κάθε τράπεζα έχει έναν κωδικό SWIFT. Αυτό το αναγνωριστικό καθιστά δυνατή την αναγνώριση όλων των τραπεζικών ιδρυμάτων στον κόσμο. Χωρίς αυτόν τον κωδικό, μια τράπεζα δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό το αναγνωριστικό βρίσκεται συγκεκριμένα στο RIB. Ο κωδικός που λαμβάνεται από τον Iliad είναι ILIAFRP1XXX.

Διαβάστε επίσης: Η Orange Bank προσφέρει επιστροφή χρημάτων 5% με την κάρτα Visa Premium

Θα ανταγωνιστεί η Free την Orange Bank με τη δική της διαδικτυακή τράπεζα;

Όπως μας υπενθυμίζει το FreeNews, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας δείκτης δείχνει την άφιξη μιας κινητής τράπεζας που ανταγωνίζεται τις Orange Bank, N26 ή Revolut. Το 2000, ο Iliad κατέθεσε κυρίως το εμπορικό σήμα FreeBank στο Εθνικό Ινστιτούτο Πνευματικής Ιδιοκτησίας (INPI). Η κατάθεση αναφέρει συγκεκριμένα ένα ” υπηρεσία πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, αποταμίευση, εγγύηση » και «Χρηματοδοτικές υπηρεσίες, ηλεκτρονικές μεταφορές χρημάτων, δάνεια».

Οπλισμένος με κωδικό SWIFT και σήμα κατατεθέν, το Iliad φαίνεται έτοιμο να ανταγωνιστεί τον ανταγωνισμό. Πριν από δύο χρόνια, ο Thomas Reynaud, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, επιβεβαίωσε επίσης με ηθική καρδιά την ύπαρξη ενός έργου που συνδέεται με τον κόσμο των τραπεζών. ” Μας πλησίασαν γαλλικές και ευρωπαϊκές τράπεζες που μας ζήτησαν να διαθέσουμε το εμπορικό σήμα μας για την ανάπτυξη τραπεζικών υπηρεσιών ». Ο Thomas Reynaud διαβεβαίωσε.

“Αποφασίσαμε να παραμείνουμε κύριος του πεπρωμένου μας και του εμπορικού μας σήματος για να το προστατεύσουμε, συμπεριλαμβανομένου του τραπεζικού τομέα και αν κάποια μέρα επωφεληθούμε από τραπεζικές υπηρεσίες, θα πρέπει να είμαστε πιστοί στις αξίες μας” πρόσθεσε το στέλεχος, τονίζοντας ότι το έργο δεν ήταν μια από τις προτεραιότητες του Free. Δύο χρόνια αργότερα, αποφάσισε τελικά ο χειριστής να έρθει και να τιμωρήσει τον αντίπαλό του Orange με τη δική του διαδικτυακή τράπεζα; Μπορεί το Free να κάνει καλύτερα από την Orange Bank, της οποίας η επιτυχία είναι μάλλον ανάμεικτη;

Πηγή: FreeNews