Η Free δεν έχει το δικαίωμα να μεταδίδει BFM και RMC στα Freeboxes χωρίς να πληρώνει Altice-SFR

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 17 Σεπτεμβρίου 2019 στις 11 ώρες 52 λεπτά

Η Free αναγκάζεται να πληρώσει δικαιώματα μετάδοσης στο Altice-SFR για να συνεχίσει να μεταδίδει τα κανάλια BFM και RMC στα Freeboxes της, ανακοινώνει η γαλλική δικαιοσύνη. Από τις 27 Αυγούστου 2019, ο χειριστής του Xavier Niel θα διακινδυνεύσει ακόμη και πρόστιμο 100.000 ευρώ την ημέρα εάν συνεχίσει να προσφέρει τα κανάλια στους συνδρομητές του.

Το Paris Tribunal de Grande Instance μόλις αποφάσισε υπέρ του Altice-SFR, αναφέρουν οι συνάδελφοί μας από το 01Net. Από τον Απρίλιο του 2019, η Free μεταδίδει τα κανάλια BFM TV, RMC Découverte και RMC Story χωρίς τη συμφωνία του συγκροτήματος Patrick Drahi. Ο Altice-SFR κατηγορήθηκε ακόμη και χωρίς πειρατεία.

Το δωρεάν διακινδυνεύει πρόστιμο 100.000 ευρώ την ημέρα εάν συνεχίσει να μεταδίδει κανάλια Altice-SFR χωρίς άδεια

Αυτή την 1η Αυγούστου, η δικαιοσύνη δίνει λόγο στην Altice. Η Free δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα να μεταδίδει τα κανάλια της ομάδας χωρίς την απόκτηση συμφωνίας και χωρίς την παροχή της ζητούμενης αμοιβής. Για να συνεχίσει να προσφέρει τα κανάλια στους συνδρομητές του, ο πάροχος υπηρεσιών Διαδικτύου πρέπει να διαπραγματευτεί απολύτως ένα νέο συμβόλαιο μετάδοσης. Σε περίπτωση άρνησης, το Free θα επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ ανά ημέρα μετάδοσης από τις 27 Αυγούστου 2019. “Τα κανάλια σκοπεύουν τώρα να αποζημιώσουν τη ζημία που προκύπτει από τη μετάδοση των προγραμμάτων της χωρίς άδεια” Το Altice-SFR εξηγεί σε δελτίο τύπου.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν εναντίον Altice-SFR – Οι BFM και RMC ενδέχεται να εξαφανιστούν από τα Freeboxes στις 27 Αυγούστου, ενημέρωση για την κατάσταση

Λίγες ώρες νωρίτερα, η CSA έδωσε την απόφασή της στη διαμάχη μεταξύ του Free και του Altice-SFR. Ο ρυθμιστής προτίμησε να υπενθυμίσει στους δύο παίκτες το ισχύον νομικό πλαίσιο. Ενώ το Altice είναι ελεύθερο να ζητήσει αμοιβή για τα κανάλια του, το Free δεν υποχρεούται να το αποδεχτεί. Η CSA προτρέπει τις δύο εταιρείες να βρουν συμφωνία προς το συμφέρον των θεατών. Προς το παρόν, οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να έχουν σταματήσει. Στις 27 Αυγούστου, τα κανάλια της Altice κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τα Freeboxes.