Η Free αρνείται να πληρώσει 4 εκατομμύρια ευρώ στην Altice, τα κανάλια BFM και RMC που αφαιρέθηκαν από τα Freeboxes απόψε

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 26 Αυγούστου 2019 στις 19 ώρες 02 λεπτά

Ο Free εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει 4 εκατομμύρια ευρώ στην Altice (SFR) για τη μετάδοση των καναλιών BFM και RMC. Ο χειριστής θα πρέπει να κόψει το σήμα απόψε εάν δεν θέλει να του επιβληθεί πρόστιμο. Οι διαπραγματεύσεις φαίνεται να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Είναι πιθανό ότι αυτή η 26 Αυγούστου 2019 θα είναι η τελευταία ημέρα κατά την οποία τα κανάλια BFM, RMC Découverte και RMC Story θα είναι διαθέσιμα στα Freeboxes. Λίγες ώρες πριν από το τελεσίγραφο, οι Iliad (Free) και Altice (SFR) δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία, διαβεβαιώνουν τον Les Echos. Η Altice ζητά το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ για ένα πακέτο που περιέχει την αναμετάδοση των καναλιών της, καθώς και σχετικές εμπλουτισμένες υπηρεσίες (επανάληψη, εκκίνηση κ.λπ.). Η Iliad συμφωνεί καταρχήν να πληρώσει για πρόσθετα χαρακτηριστικά, αλλά κατηγορηματικά αρνείται να πληρώσει τον ανταγωνιστή της για περιεχόμενο που διατίθεται δωρεάν σε οποιονδήποτε μέσω DTT.

Οι συνδρομητές του Freebox σύντομα θα στερηθούν το BFM και το RMC, εκτός από τη συμφωνία της τελευταίας στιγμής

Στις 26 Ιουλίου 2019, το Paris Tribunal de Grande Instance αποφάσισε ότι η Free δεν μπορούσε να μεταδώσει τα κανάλια RMC και BFM του ομίλου Altice (SFR) χωρίς τη συγκατάθεση του τελευταίου. Στη συνέχεια, η ομάδα του Patrick Drahi απειλούσε την Free με αντίποινα αν συνέχιζε να μεταδίδει BFM και RMC στα Freeboxes μετά τις 26 Αυγούστου 2019, ο χειριστής διακινδυνεύει τότε πρόστιμο έως και 100.000 ευρώ την ημέρα της παράβασης. Συνεπώς, αναμένουμε μείωση σήματος σήμερα το απόγευμα ή το βράδυ των 26 έως 27, εκτός από τη δέκατη έβδομη ανακύκλωση.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν εναντίον Altice-SFR: ενημέρωση

Η Altice δεν μπορεί να παραιτηθεί επειδή έχει ήδη πουλήσει τα δικαιώματα αναμετάδοσης στα κανάλια της στην Bouygues Telecom (και στην SFR, αλλά οι διαπραγματεύσεις είναι αναγκαστικά ευκολότερες σε αυτήν την περίπτωση) και σκοπεύει πλήρως να κάνει την Orange να πληρώσει όταν λήξει η σύμβασή τους. Εάν ο Αλτίς ενδώσει εναντίον του Ιλιάδα, κινδυνεύει να βάλει τον εαυτό του σε μια δυσάρεστη θέση με τον Μπουγιούς και θα έχει λίγες πιθανότητες να σπάσει τον Όραντζ στο μέλλον. Επιπλέον, η ομάδα πιστεύει ότι εάν τα TF1 και M6 έχουν καταφέρει να κάμψουν το Free και τους άλλους ISP σε αυτό το ζήτημα, μπορεί επίσης. Εν τω μεταξύ, το κοινό για τα κανάλια του ενδέχεται να μειωθεί τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: Les Echos