Η Formula 1 υπόσχεται να είναι 100% πράσινη έως το 2030

Phonandroid : actu Android et High-tech

Εάν η F1 δεν έχει καλό τύπο όσον αφορά τον σεβασμό του περιβάλλοντος, προσπαθεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου και το επίπεδο ρύπανσης των οχημάτων της για καλό χρονικό διάστημα. Έχει επίσης θέσει ως στόχο την πλήρη μείωση του ποσοστού εκπομπών CO2 των αυτοκινήτων του έως το 2030, ενώ χρησιμοποιεί μαζικά βιώσιμα υλικά.

ο ΣΤ1 ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστό ότι ενδιαφέρεταιοικολογία. Ωστόσο, τα τελευταία είκοσι χρόνια, η κατανάλωση οχημάτων μειώθηκε σταθερά. Ήταν 80 l / 100 km στις αρχές της δεκαετίας του 2000, σήμερα είναι 45 l / 100 km. Η FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) δεν προτίθεται να σταματήσει εκεί και τώρα επιθυμεί να τονίσει τη χρήση λιγότερα ρυπογόνα καύσιμα και για τη χρήση του ανακυκλώσιμα υλικά.

Διαβάστε επίσης: Η Lamborghini παρουσιάζει το πρώτο υβριδικό της αυτοκίνητο, το 819HP Sian

Η F1 δεσμεύεται να χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμα υλικά έως το 2025

Σε μια δήλωση, η FIA εξηγεί ότι θέλει να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα των οχημάτων στο μηδέν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα F1. Chase Carey, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της FIA F1, λέει: « Λίγοι άνθρωποι το γνωρίζουν Το τρέχον υβριδικό πακέτο ισχύος της F1 είναι το πιο αποδοτικό στον κόσμο, παρέχοντας περισσότερη ισχύ με λιγότερα καύσιμα, και επομένως λιγότερο CO2, από οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο. Πιστεύουμε ότι η F1 μπορεί να συνεχίσει να διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στην αυτοκινητοβιομηχανία και να συνεργάζεται με τους τομείς της ενέργειας και της αυτοκινητοβιομηχανίας για να παραδώσει τον πρώτο στον κόσμο υβριδικό κινητήρα εσωτερικής καύσης μηδενικού άνθρακα, ο οποίος μειώσει σημαντικά τις εκπομπές άνθρακα σε όλο τον κόσμο. “

Μέχρι το 2030, η F1 έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των οχημάτων της στο μηδέν. Αυτό το έργο αφορά και τα δύο F1 αυτοκίνητα, αλλά και δραστηριότητες στην πίστα, καθώς και όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες που αφορούν αυτό το άθλημα. Επιπλέον, το 2025 η F1 θέλει να διασφαλίσει ότι όλα τα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στον αθλητισμό είναι βιώσιμα. Για αυτό, οι πιλότοι και η ομάδα τους θα πρέπει να χρησιμοποιούν βιώσιμα υλικά, τα οποία μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, να ανακυκλωθούν ή να κομποστοποιηθούν, και θα πρέπει να εξαλείψουν τα πλαστικά μίας χρήσης.

Πηγή: F1