Η Ford παρουσιάζει ελκυστικό ηλεκτρικό πρωτότυπο Mustang με χειροκίνητο κιβώτιο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Ford μας κάνει να ονειρευόμαστε λίγο με ένα ελκυστικό ηλεκτρικό πρωτότυπο Mustang με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Το όχημα άνω των 900 ίππων υπόσχεται έτσι στους λάτρεις των σπορ οδηγών τις ίδιες αισθήσεις με τα οχήματα καύσης, χωρίς να μολύνουν τον πλανήτη.

Είναι γεγονός: τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα προσφέρουν πολύ διαφορετικές αισθήσεις από τα οχήματα καύσης. Εν μέρει λόγω της σιωπής του κινητήρα τους, αλλά και λόγω όλων των 100% ηλεκτρικών οχημάτων που διατίθενται στην αγορά, κανένα δεν προσφέρει κιβώτιο ταχυτήτων. Αυτό έχει νόημα: οι ηλεκτρικοί κινητήρες υπερέχουν σε γραμμική επιτάχυνση, και γενικά δεν χρειάζονται μηχανισμό μετάδοσης για να προσφέρουν έντονη επιτάχυνση, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες.

Ford: αυτό το ηλεκτρικό πρωτότυπο Mustang διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων

Αντίθετα, οι κινητήρες θερμότητας έχουν τη βέλτιστη λειτουργία και κατανάλωση όταν παραμένουν εντός εύρους στροφών ανά λεπτό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κινητήρες θερμότητας είναι συνώνυμοι με τα κιβώτια ταχυτήτων και τα ηλεκτρικά οχήματα γενικά δεν διαθέτουν. Η άλλη πλευρά είναι ότι οι οπαδοί της σπορ οδήγησης πρέπει να προσαρμοστούν στην έλλειψη μοχλού ταχυτήτων. Και είναι προφανώς μερικοί από αυτούς τους οδηγούς που η Ford σκοπεύει να ονειρευτεί με το νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο “Mustang Lithium”.

Η αυτοκινητοβιομηχανία συνεργάστηκε με την Webasto για να σχεδιάσει ένα όχημα με τερατώδη ισχύ άνω των 900 ίππων. Όλα με εξατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και μοχλό, και επαγγελματικό κιβώτιο Getrag. Το σύνολο παρέχει ροπή «μόλις» 672m-kg μόνιμα κάτω από το πόδι. Όλα αυτά είναι δυνατά μόνο χάρη σε μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών. Η μπαταρία του οχήματος, ειδικότερα, είναι ένα μοντέλο ειδικά σχεδιασμένο για το αυτοκίνητο, με τάση 800 V.

Διαβάστε επίσης: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο – Η Ford ανακοινώνει 600 χλμ αυτονομίας για το μελλοντικό ηλεκτρικό Mustang

Δυστυχώς, προς το παρόν, η Ford δεν λέει εάν αυτό το πρωτότυπο θα οδηγήσει σε ένα εμπορικό όχημα. Ωστόσο, οι θαυμαστές της μάρκας θα μπορούν να παρηγορηθούν λίγο στις 17 Νοεμβρίου 2019 με την παρουσίαση ενός ηλεκτρικού SUV διαφορετικού από αυτό το πρωτότυπο, αλλά εξακολουθεί να εμπνέεται από το Mustang… χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων.

Πηγή: Autoblog