Η Ferrari δεν θα κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Ferrari δεν θα κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2025. Το Scuderia θέλει να επιλύσει τα ζητήματα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την ταχύτητα φόρτισης πριν ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή.

Συντελεστές: Davidjewiss μέσω Pixabay

Η Ferrari έχει ανακοινώσει σίγουρα ότι θέλει να ανταγωνιστεί την Tesla με ένα ηλεκτρικό supercar, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το Scuderia είναι έτοιμο να κατασκευάσει ηλεκτρικά αυτοκίνητα μαζικά. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ferrari Louis Camilleri δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η εταιρεία του δεν θα παράγει ηλεκτρικό supercar μέχρι το 2025. Ο Διευθύνων Σύμβουλος διευκρινίζει ότι αυτό δεν οφείλεται σε σκεπτικισμό, περιφρόνηση ή εχθρότητα απέναντι σε αυτήν την πηγή. ενέργειας, αλλά μάλλον ότι οι τρέχουσες τεχνολογίες δεν επιτρέπουν στη Ferrari να εκτελεί τα έργα της.

Ο διευθυντής υποστηρίζει ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και την ταχύτητα φόρτισης, είναι αυτά που θα εμπόδιζαν τη Ferrari να μεταβεί στην επόμενη ταχύτητα στο ηλεκτρικό πεδίο. Και παρόλο που η ανάπτυξη αυτού του ηλεκτρικού supercar anti-Tesla είναι ακόμη σε εξέλιξη, η αυτοκινητοβιομηχανία θα ήθελε να κινηθεί περισσότερο προς το υβριδικό, όπως ήταν σε θέση να κάνει με το Ferrari SF90 Stradale 2019 και τους κινητήρες θερμότητας και ηλεκτρικού ρεύματος των 780 και 220 αντίστοιχα. άλογα. Η εταιρεία θέλει τα υβριδικά οχήματα να αντιπροσωπεύουν το 60% των συνολικών πωλήσεών της έως το 2022.

Διαβάστε επίσης: Renault Zoe Electric – ένας αυτοκινητιστής λέει πώς ξεπέρασε τα 300.000 χιλιόμετρα

Πάρα πολλοί περιορισμοί σύμφωνα με τη Ferrari

Η απροθυμία της εταιρείας Maranello είναι κατανοητή. Τα τρέχοντα ηλεκτρικά supercars μπορεί να δείχνουν αξιοπρεπή απόδοση σε καθαρή ταχύτητα, αλλά υποφέρουν από σοβαρή έλλειψη αυτονομίας. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, με την Porsche Taycan Turbo EV και την μπαταρία 93,4 kWh, για απόσταση μόνο 323 χιλιομέτρων. Σχεδόν το ήμισυ του Tesla Model S. Η Ferrari πρέπει να πιστεύει ότι είναι περίπλοκο να δικαιολογηθεί η αγορά ενός ηλεκτρικού supercar για αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, εάν θέλει να περάσει τη ζωή του επαναφόρτιση.

Ωστόσο, οι κατασκευαστές εργάζονται για την επίλυση αυτών των προβλημάτων αυτονομίας, ορισμένοι δεν διστάζουν να επισημάνουν αυτά των οχημάτων τους, ως το κύριο σημείο πώλησης. Σκεφτόμαστε ιδιαίτερα την κινεζική μάρκα Aiways, η οποία την άνοιξη του 2020 θα λανσάρει το U5, ένα ηλεκτρικό SUV ικανό να ταξιδεύει 500 χλμ πριν περάσει από το κουτί φόρτισης. Θα πωληθεί περίπου 25.000 €. Αντίθετα, ο κατασκευαστής Xiaomi θα επικεντρωθεί στην προσβασιμότητα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων του, με οχήματα που προσφέρονται με λιγότερα από 20.000 €.

Πηγή: Engadget