Η Dyson εγκαταλείπει πρωτοποριακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ο Tesla μπορεί να ξεκουραστεί εύκολα

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η σκληρή πραγματικότητα της αγοράς πήρε τελικά το καλύτερο από τις «φιλοδοξίες» του Dyson. Για έλλειψη επενδυτών, η εταιρεία εγκαταλείπει το όνειρό της για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Επομένως, ο ειδικός της ηλεκτρικής σκούπας δεν θα έρθει ποτέ να καταπατήσει τις παρτέρες του Tesla.

Dyson είναι πιο γνωστή για τις ηλεκτρικές σκούπες και τις ηλεκτρικές σκούπες ρομπότ, αλλά όχι μόνο. Θυμηθείτε, το 2017, η αγγλική εταιρεία επιτέθηκε στην Tesla για να ανακαλύψει ξανά το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Η εταιρεία, με υπερηφάνεια να ανακοινώσει στις διαφημίσεις της ότι έχει ανακαλύψει ξανά την ηλεκτρική σκούπα, ήθελε να κάνει το ίδιο με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ένα έργο εγκαταλείφθηκε.

Η Dyson είχε ένα έργο ηλεκτρικού αυτοκινήτου Ωστόσο στερεός

Ωστόσο, ο Dyson είχε ενέσει μέσα για να ταιριάζει με τις φιλοδοξίες του. Η εταιρεία απασχολούσε 523 άτομα σε αυτό το έργο, και του είχε παραχωρήσει συνολικό φάκελο 2 δισεκατομμύρια λίρες. Επιπλέον, τον Οκτώβριο του 2018, η εταιρεία παρουσίασε σχέδια για ένα αυτοκίνητο που υποτίθεται ότι θα κατασκευαστεί σε ένα εργοστάσιο στη Σιγκαπούρη. Οι γραμμές παραγωγής θα έπρεπε να έχουν κυκλοφορήσει τα πρώτα μοντέλα το 2021.

Δυστυχώς, οι επενδυτές δεν απάντησαν. Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ακόμα σχετικά νέα, απαιτεί κολοσσιαίες επενδύσεις που μπορούν να αντέξουν οικονομικά μόνο οι μεγάλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων, με αποτέλεσμα οικονομίες κλίμακας. Ένας γίγαντας όπως ο Tesla δεν χρειάζεται λοιπόν να ανησυχεί για τον DysonΤεχνολογικές καινοτομίες και θα πρέπει να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά για λίγο, παρά τις πρόσφατες ανησυχίες του χρηματιστηρίου.

Ανήσυχος να μην κατηγορήσει τα στρατεύματά του, ο James Dyson είπε ότι οι μηχανικοί του σχεδίασαν ένα ” φανταστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο “, Αλλά που δεν ήταν” εμπορικά βιώσιμες ” Ο άντρας προσθέτει ότι ” όχι μια αποτυχία προϊόντος ή μια αποτυχία ομάδας, για τους οποίους αυτά τα νέα θα είναι δύσκολο να ακουστούν και να αφομοιωθούν ” Ορίζει επίσης ότι η εταιρεία δεν έχει βρει αγοραστή για το έργο. Σχετικά με Έχουν ήδη δαπανηθεί 200 εκατομμύρια λίρες σε εγκαταστάσεις Ε & Α και για δοκιμαστικά κομμάτια. Ο ιστότοπος έχει επίσης ολοκληρωθεί εν μέρει. Ο James Dyson δήλωσε ότι θα το χρησιμοποιήσει τελικά για άλλους σκοπούς.

Αφ ‘ετέρου, η εταιρεία δεν εγκαταλείπει την έρευνα για τις μπαταρίες, ενώ μέρος του αρχικού φακέλου θα εισαχθεί ξανά σε άλλους τομείς. Για τους υπαλλήλους που εργάζονταν στο έργο ηλεκτρικών αυτοκινήτων, θα έπρεπε να ενσωματώσουν άλλα τμήματα. Για να ολοκληρώσετε μια θετική σημείωση, ακολουθούν μερικές ακόμη λέξεις από τον James Dyson: «Η μπαταρία μας θα ωφελήσει βαθιά τη Dyson και θα μας οδηγήσει σε συναρπαστικές νέες κατευθύνσεις. […] η επενδυτική μας όρεξη δεν έχει μειωθεί […]. Αυτό δεν είναι το πρώτο έργο που αλλάζει κατεύθυνση και δεν θα είναι το τελευταίο!

Πηγή: BBC