Η Disney + θα είχε κλέψει τελικά 1 εκατομμύριο συνδρομητές στο Netflix

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Disney + θα είχε κλέψει τελικά 1 εκατομμύριο συνδρομητές στο αντίπαλό της Netflix, αποκαλύπτουν οικονομικοί αναλυτές. Σε αντίθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις, η έκθεση εκτιμά την άφιξη ότι η Disney, καθώς και η Apple, στην αγορά ροής προκάλεσε ένα μεγάλο κύμα από τον ηγέτη της VOD κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου. Ωστόσο, οι διάφορες υπηρεσίες στην αγορά θα πρέπει να μπορούν να συνυπάρχουν. Το Netflix δεν πρόκειται να καταρρεύσει.

Μια έκθεση που γράφτηκε από αναλυτές της Cowen & Co, μιας αμερικανικής τράπεζας επενδύσεων, και μεταδόθηκε από τους συναδέλφους μας από το Hollywood Reporter, διασφαλίζει ότι Disney + Stole 1,1 εκατομμύρια συνδρομητές Netflix τον Νοέμβριο του 2019. Ως υπενθύμιση, το Disney + είναι διαθέσιμο από τις 12 Νοεμβρίου 2019 στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και τις Κάτω Χώρες. Στα τέλη Νοεμβρίου, μια έκθεση του Bloomberg επιβεβαίωσε ότι η έναρξη της πλατφόρμας δεν είχε καμία επίπτωση στη βάση συνδρομητών της Netflix. Αναλυτικά, η κατάσταση είναι επομένως πιο περίπλοκη από ό, τι φαίνεται.

Σύμφωνα με την Cowen & Co, περίπου 1,6 εκατομμύρια συνδρομητές θα εγκαταλείψουν το Netflix κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019 μετά την άφιξη των Disney + και Apple TV +. Η έκθεση εκτιμά ότι 5,8% των πελατών του Netflix ακύρωσαν τη συνδρομή τους μετά την εγγραφή τους στο Disney +. Για την Cowen & Co, αυτός ο ρυθμός καύσης είναι “Ευχείριστος”.

Παρά αυτό το κύμα των ανατροπών, η πελατειακή βάση του Netflix δεν πρέπει να μειωθεί, η έκθεση μειώνεται. Κατά την περίοδο, Το Netflix θα καταφέρει να αντισταθμίσει την πρόσληψη περισσότερων συνδρομητών στον κόσμο. Η υπηρεσία ροής θα μπορούσε να προσελκύσει έως και 7,6 εκατομμύρια επιπλέον κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου. Όπως πάντα, το Netflix μπορεί να βασίζεται στη δημοφιλή επιτυχία των πολυαναμενόμενων τίτλων, όπως το The Witcher ή το You season 2, για να δημιουργήσει την τρέλα. Εν ολίγοις, ο ανταγωνισμός από τη Disney και την Apple δεν είναι ακόμη ικανός να επιβραδύνει την ανάπτυξη του Netflix.

Διαβάστε επίσης: η δοκιμή και η γνώμη μου για τη Disney +, τη νέα πλατφόρμα ροής που ανταγωνίζεται το Netflix

Το 80% των Αμερικανών έχουν λογαριασμό Netflix και Disney +

Στη διαδικασία αυτή, η Cowen & Co αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας έρευνας 2.500 Αμερικανών καταναλωτών. Το 21% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν εγγραφεί στο Disney +. Επομένως, οι αναλυτές το πιστεύουν Η Disney + έχει ήδη προσελκύσει περίπου 24 εκατομμύρια Αμερικανούς συνδρομητές από την κυκλοφορία του. Το 80% των ερωτηθέντων που έχουν εγγραφεί στο Disney + έχουν επίσης συνδρομή στο Netflix. Όπως προέβλεπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Netflix, Reed Hastings, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου θα εγγραφούν και στις δύο υπηρεσίες. Υπάρχει προφανώς χώρος για όλους στην αγορά VOD.

Πηγή: The Hollywood Reporter