Η Disney επεξεργάζεται και λογοκρίνει ορισμένες ταινίες και κινούμενα σχέδια που είναι διαθέσιμα στο Disney +

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Disney θα επεξεργαστεί και λογοκρίνει ορισμένες ταινίες και κινούμενα σχέδια που είναι διαθέσιμα στο Disney +. Η εταιρεία με τα μεγάλα αυτιά θέλει με κάθε κόστος να προσφέρει προσβάσιμα προγράμματα για όλη την οικογένεια, ακόμα κι αν σημαίνει την αφαίρεση πολλών σκηνών που θεωρούνται ρατσιστικές και σεξιστικές. Τα κλασικά όπως το Dumbo ή το Toy Story θα μειωθούν.

Πίστωση: Phonandroid

Το Disney + είναι επίσημα διαθέσιμο από την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019 στις Ηνωμένες Πολιτείες και θα φτάσει στη Γαλλία στις 31 Μαρτίου 2020. Η υπηρεσία ροής προορίζεται να είναι μια βιτρίνα της «μαγικής» Disney, με περιεχόμενο προσβάσιμο για όλη την οικογένεια. Η εταιρεία με μεγάλα αυτιά δεν θέλει διαμάχη ή σκάνδαλο με τη νέα της πλατφόρμα. Ακόμα κι αν σημαίνει ακρωτηριασμός ορισμένων ταινιών και κλασικών από σκηνές που θεωρούνται ανεπαρκείς με την εικόνα και τις τρέχουσες αξίες της κοινωνίας.

Η Disney έχει αναλύσει προσεκτικά τον πολύ εκτενή κατάλογό της και έχει αφαιρέσει τυχόν κλιπ που θα μπορούσαν να είναι αμφιλεγόμενα. Μεταξύ των περικοπών που πραγματοποιήθηκαν, το διατηρούμε Ντάμπο. Η αμερικανική εταιρεία έκρινε σκόπιμο να απομακρύνει τον Jim Crown τον κοράκι από τη σκηνή. Αυτό το μέρος της ταινίας θεωρείται από καιρό ρατσιστικό. Επομένως, το κινούμενο σχέδιο θα αποκοπεί από αυτό το τμήμα της Disney +. Η απόφαση δεν είναι νέα, ωστόσο, με τη σκηνή του Jim Crown να λείπει επίσης από την επανεκκίνηση του Tim Burton που κυκλοφόρησε το 2018.

Για να διαβάσετε επίσης : Disney + – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Στοχεύει επίσης ένα κλασικό Pixar

Ένα κλασικό από την Pixar είναι επίσης στα αξιοθέατα της Disney: το εκτιμάται πολύ Ιστορία παιχνιδιών 2. Αυτή η σκηνή βρίσκεται στις πιστώσεις της ταινίας. Βλέπουμε τον παλιό καουμπόη Stinky Pete να συζητάει / να αποπλανάει δύο κούκλες και να τους προσφέρει μια θέση Ιστορία παιχνιδιών 3. Λέξεις και στάσεις που είναι δύσκολο να υπερασπιστούν για τη Disney το 2019, ειδικά μετά την υπόθεση Weinstein και το MeToo wave.

Επιπλέον, άλλες ταινίες θα είναι επίσης ρετουσάρισμα, ιδίως η αμφιλεγόμενη ταινία του 1946 Νότια μελωδία. Η ταινία μεγάλου μήκους ήταν πάντα έντονη κριτική για τις ρατσιστικές απεικονίσεις αφροαμερικανών ανθρώπων. Η μελλοντική προσαρμογή ζωντανής δράσης του Η λαιδη και ο ΑΛΗΤΗΣ μπορεί επίσης να αλλάξει από το πρωτότυπο. Ο ” Τραγούδι των σιαμέζων γατών » θα πάει στο δρόμο υπέρ ενός νέου τίτλου.

Και τι πιστεύετε για αυτήν την απόφαση της Disney να λογοκρίνει τις δικές της ταινίες; Δώστε μας τη γνώμη σας στα σχόλια. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μια ματιά στην κριτική μας Disney +.