Η Darty προσφέρει ανακαινισμένα smartphone για νέα: προσέξτε τις απάτες!

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Darty απέδωσε ορισμένα ανακαινισμένα smartphone ως νέα: το πρόβλημα προέρχεται από τρίτους πωλητές εξουσιοδοτημένους να πωλούν τα προϊόντα τους στον ιστότοπο. Πωλητές που η πλατφόρμα υποτίθεται ότι ελέγχει για να αποφύγει τέτοιου είδους απάτες, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της καθημερινής Le Parisien.

Προσοχή στις προσφορές πολύ καλές για να είναι αληθινές Ντάρτι : Ο Le Parisien αποκαλύπτει ότι η πλατφόρμα περνά μερικές φορές ανακαινισμένα smartphone για νέα. Η Fnac-Darty πωλεί τις δικές της αναφορές, καθώς και εκείνες μιας κοινότητας ανεξάρτητων πωλητών. Το πρόβλημα στην πραγματικότητα προέρχεται από το τελευταίο. Ο Le Parisien αναφέρει το παράδειγμα του Καλύτερη αγορά, πωλητής τρίτου μέρους και μία από τις διαφημίσεις του, ένα smartphone Galaxy S8 με την ένδειξη “Condition: new” στην τιμή ευκαιρίας των 278 ευρώ.

Ωστόσο, όταν διαβάζουμε τις κριτικές, συνειδητοποιούμε ότι ο πωλητής προσφέρει στην πραγματικότητα ανακαινισμένα προϊόντα. Ένας αγοραστής εξηγεί ακόμη ότι ανακάλυψε τη φωτογραφία ενός ξένου – ενός εφήβου – ως ταπετσαρία για τη συσκευή του. Επικοινωνία με τον Le Parisien, τον διευθυντή αγορά στο Darty το παραδέχεται “Ο ενδιαφερόμενος πωλητής παραβαίνει [aux] Οροι χρήσης “ και ανακοινώνει ότι ξεκίνησε ένα “Διαδικασία δοκιμασίας”, δηλαδή μια επίσημη ειδοποίηση για συμμόρφωση εντός ενός μηνός.

Οι ψευδείς διαφημίσεις είναι ακόμα ζωντανές

Ο διευθυντής ζητά επίσης συγνώμη που δεν μπόρεσε να αποκλείσει αμέσως τον πωλητή “Για νομικούς λόγους”. Βρήκαμε ξανά παρόμοιες διαφημίσεις Best Buy στον ιστότοπο – συμπεριλαμβανομένης αυτής της διαφήμισης για ένα “νέο” Galaxy S8 στα 272 $. Καλύτερη αγορά που αναπαραγάγαμε στο One. Φυσικά, αυτό το ζήτημα δημιουργεί ελαττώματα στον τρόπο με τον οποίο η Darty ελέγχει την κοινότητα πωλητών τρίτων.

Διαβάστε επίσης: Η Darty επινοεί την εγγύηση που διαρκεί 15 χρόνια, αλλά η οποία θα σας κοστίσει ακριβά

Περιμένοντας την Darty να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί: προσέξτε τις τιμές “Πάρα πολύ καλό για να είναι αληθινό” σε σφραγισμένα προϊόντα ” νέος “και διαβάστε πάντα τα σχόλια του πωλητή πριν επιβεβαιώσετε την αγορά σας. Εάν αγοράσατε ψεύτικα νέα προϊόντα, η Darty συνιστά να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων απευθείας από τον πωλητή. Και να το προσθέσω ως “αξιόπιστο τρίτο μέρος, [Darty va] προωθήστε την ταχύτερη δυνατή ανάλυση. Οι πελάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με την υπηρεσία μεταπωλήσεων της Fnac-Darty ».

Πηγή: Le Parisien