Η Darty επινοεί την εγγύηση που διαρκεί 15 χρόνια, αλλά η οποία θα σας κοστίσει ακριβά

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 14 Νοεμβρίου 2019 στις 17 ώρες και 55 λεπτά

Η Darty προσφέρει μια νέα εγγύηση 7 ετών που ονομάζεται Darty Max. Αυτή η υπηρεσία, που κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου 2019, προσφέρει προστασία, επισκευή και αντικατάσταση των μεγάλων οικιακών συσκευών σας (ψυγεία, πλυντήρια πιάτων και άλλα) έναντι συνδρομής 9,90 € το μήνα ή λίγο λιγότερο από 120 € το χρόνο.

Πίστωση: Phonandroid

Με την κυκλοφορία του Darty Max, ο Darty θέλει να επανεξετάσει το αντίγραφο του ” σύμβαση εμπιστοσύνης ». Το 1973, η μάρκα που ειδικεύεται στις οικιακές συσκευές προσέφερε πρόσθετη προστασία, αναλαμβάνοντας τη νομική κάλυψη 2 ετών που προβλέπει η γαλλική νομοθεσία. Αυτή η υπηρεσία ήταν ευθύνη του πελάτη και οι τιμές ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της συσκευής. Στις 25 Οκτωβρίου 2019, 46 χρόνια αργότερα, η εταιρεία κυκλοφόρησε το νέο της « σύμβαση εμπιστοσύνης “: Darty MAX.

Σε αντάλλαγμα 9,99 € ανά μήνα, η Darty προστατεύει τις κύριες συσκευές σας (ψυγείο, πλυντήρια πιάτων, πλυντήριο ρούχων και εταιρεία), τις επισκευάζει σε περίπτωση βλάβης έως ότου εξαντληθούν τα ανταλλακτικά και αντικαθιστά το προϊόν έως και 15 χρόνια μετά την αγορά. Θα είναι επίσης δυνατή η προσθήκη άλλων συσκευών σε αυτήν την εγγύηση, ακόμη και αν προέρχονται από άλλο κατάστημα. Εάν κάποιο από αυτά τα στοιχεία εκτός δικτύου της Darty αποτύχει, η εταιρεία θα χρεώσει 59 € για την επισκευή.

Για να διαβάσετε επίσηςΕιδικός απεσταλμένος: επεκτάσεις εγγύησης σε ηλεκτρονικά προϊόντα, μια πραγματική απάτη;

Πάνω από 600 € για 5 χρόνια

Η υπηρεσία θα επιτρέπει στους πελάτες να διατηρούν τα κύρια προϊόντα οικιακών συσκευών τους για έως και 15 χρόνια », Ο Vincent Guffet, διευθυντής πωλήσεων για προϊόντα και υπηρεσίες της Darty, δήλωσε στην εφημερίδα Les Echos. Αυτό που δεν λέει ο διευθυντής είναι το κόστος του Darty MAX. Πάνω από 5 χρόνια, ένα νοικοκυριό θα έχει ξοδέψει περίπου 600 ευρώ στη νέα εγγύηση Darty. Ή η τιμή ενός νέου ψυγείου ή πλυντηρίου πιάτων.

Επιδιορθώστε την παλιά σας συσκευή ή ξεκινήστε με μια νέα, εναπόκειται στους πελάτες να επιλέξουν. Η γαλλική εταιρεία διευκρινίζει ότι η κλασική εγγύηση δεν έχει παραμεληθεί. ” Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την κλασική επέκταση εγγύησης, καθώς ορισμένοι πελάτες είναι πολύ προσκολλημένοι σε αυτήν. Αλλά το Darty MAX είναι τελικά πιο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με το βαρόμετρο εξυπηρέτησης μετά την πώληση, η μέση διάρκεια ζωής μιας μεγάλης οικιακής συσκευής είναι περίπου 8 χρόνια », υπενθυμίζει τον Regis Koening, διευθυντή της πολιτικής εξυπηρέτησης του ομίλου Fnac-Darty.

Ο Ντάρτι θέλει να πολεμήσει τα απόβλητα

Η Darty γνωρίζει ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές είναι ευαίσθητοι στην περιβαλλοντική αιτία. Γι ‘αυτό η γαλλική εταιρεία σκοπεύει να επικεντρωθεί περισσότερο στην επισκευή των συσκευών της, αντί να τις αλλάξει. Κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, η Darty πραγματοποιεί 2,5 εκατομμύρια παρεμβάσεις. Υπό αυτήν την έννοια, η Darty θέλει να διατηρήσει τους πελάτες της και να τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν ενδιαφέρονται να πάνε αλλού, είτε μιλούν οικονομικά είτε οικολογικά.

Σε μια εποχή που οι άνθρωποι κινούνται πρόθυμα από τη μία μάρκα στην άλλη σε περίπτωση απογοήτευσης, η Darty παίζει επίσης την αφοσίωση των πελατών και την ειρήνη του μυαλού », είπε ο Rodolphe Bonnasse, αφεντικό του συμβουλευτικού γραφείου CA COM, στις στήλες της εφημερίδας La Croix. Σίγουρα δεν είναι σύμπτωση του ημερολογίου. Η έναρξη του Darty MAX έρχεται λίγο πριν από την εξέταση της εθνικής συνέλευσης για το σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση των αποβλήτων και της κυκλικής οικονομίας.

Πηγή: La Croix