Η Carrefour πρόκειται να πουλήσει τη Rue du Commerce

Phonandroid : actu Android et High-tech

Μετατόπιση. ο 12 Νοεμβρίου 2019 στις 10 ώρες και 32 λεπτά

Η Carrefour έχει λάβει μια σταθερή προσφορά από την Shopinvest (ιδιοκτήτης της 3 Suisses) για να αγοράσει το 100% της Rue du Commerce. Ωστόσο, ο γίγαντας λιανικής μεγάλης κλίμακας είχε στην κατοχή του μόνο τη Rue du Commerce από το 2016. Η Carrefour δεν θα είχε καταφέρει να επιτύχει τους στόχους της όσον αφορά τις διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων εκτός των τροφίμων, με φόντο τον έντονο ανταγωνισμό από μάρκες όπως Αμαζόνα.

Η Rue du Commerce θα μπορούσε σύντομα να αποχωρήσει από τον όμιλο Carrefour: ο γίγαντας των τροφίμων εξηγεί σε δελτίο τύπου ότι έλαβε μια «σταθερή προσφορά» από το Shopinvest – την εταιρεία χαρτοφυλακίου που κατέχει 3 Suisses και πολλές γαλλικές ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου – για να αγοράσει το 100% του ιστότοπου. Ιδρύθηκε το 1999, η Rue du Commerce αγοράστηκε από την Carrefour το 2016. Εκείνη την εποχή, ο όμιλος έψαχνε να αναπτύξει τις διαδικτυακές του δραστηριότητες πωλήσεων εκτός τροφίμων, αντιμετωπίζοντας ανταγωνιστές όπως το Cdiscount (καζίνο ομάδα). Αλλά οι φιλοδοξίες της φαίνεται να έχουν αποτραπεί από την ταχεία ανάπτυξη του Amazon στη Γαλλία.

Η Rue Du Commerce αγωνίζεται να βρει τη θέση της στη στρατηγική του Carrefour

Έκτοτε, η Rue du Commerce φαίνεται να δυσκολεύεται να βρει νόημα στη στρατηγική του ομίλου Carrefour, η οποία τώρα εστιάζει τα πάντα στα τρόφιμα. Ο κύκλος εργασιών της πώλησης τροφίμων σε απευθείας σύνδεση πιστεύεται ότι αυξήθηκε κατά 30%. Από την πλευρά του, το Shopinvest είναι γνωστό ότι αγόρασε τον όμιλο 3 Suisses το 2011, με μεγάλη δυσκολία. Η εταιρεία διαθέτει 11 θεματικούς ιστότοπους πωλήσεων όπως το DeclickDeco και το LemonCurve. Η προσθήκη ενός διαδικτυακού ιστότοπου πωλήσεων όπως η Rue du Commerce θα ήταν μια καλή κίνηση: ο ιστότοπος αξιώνει σχεδόν 2 εκατομμύρια παραγγελίες ετησίως με περισσότερες από 7 εκατομμύρια αναφορές και έναν γαλαξία 1.500 ιστότοπων εμπόρων.

Διαβάστε επίσης: Η Carrefour δεν προσφέρει κουπόνι 250 € στο Facebook και το WhatsApp, είναι απάτη!

Η Carrefour επικοινωνεί επίσημα σχετικά με αυτήν την προσφορά εξαγοράς, ωστόσο οι πιο σημαντικές λεπτομέρειες όπως το ποσό που η Shopinvest θα ήταν διατεθειμένη να πληρώσει δεν είναι ακόμη γνωστές. Πρέπει επίσης να υποβληθεί η πώληση του διαδικτυακού ιστότοπου πωλήσεων “Προς τα αντιπροσωπευτικά όργανα του προσωπικού της Rue du Commerce και σε άλλες συνήθεις συνθήκες απόδοσης” όπως θυμάται η εταιρεία σε δελτίο τύπου.

Πηγή: Κεφάλαιο