Η Bouygues Telecom σάς βοηθά να επιλύσετε και να διαγνώσετε προβλήματα που σχετίζονται με το smartphone σας

Η Bouygues αυξάνει την τιμή του πακέτου 20 GB κατά 60%!

Μετατόπιση. ο 16 Ιανουαρίου 2020 στις 0 ώρες 23 λεπτά

Για να βοηθήσει τους πελάτες της να επιλύσουν δυσλειτουργίες με τα smartphone τους, η Bouygues Telecom έχει αναπτύξει ένα ηλεκτρονικό εργαλείο βοήθειας προσβάσιμο από την προσωπική του διεπαφή. Αναφέρονται όλες οι μάρκες που προσφέρθηκαν χθες και σήμερα από τον χειριστή.

Το smartphone δεν είναι μια απλή συσκευή, ακόμη και για όσους έχουν συνηθίσει να το χειρίζονται καθημερινά. Οι τεχνολογίες εξελίσσονται. Τα λειτουργικά συστήματα είναι περίπλοκα. Τα εγχειρίδια χρήστη είναι συνοπτικά. Και οι ενημερώσεις έχουν μερικές φορές ακούσιες συνέπειες. Χωρίς να ξεχνάμε τις νέες εκδόσεις των εφαρμογών που μπορούν να προκαλέσουν σφάλματα και ασυμβατότητες. Ή ακόμα και φυσική φθορά. Εν μία νυκτί, μια συσκευή που λειτούργησε καλά μπορεί να μην λειτουργεί πλέον.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν εκκίνηση Smarthome, ένας ειδικός οικιακός αυτοματισμός και συνδεδεμένος ιστότοπος οικιακής βοήθειας

Για να προσφέρει στους πελάτες του ένα πρώτο επίπεδο αντιμετώπισης προβλημάτων, το οποίο μερικές φορές περιλαμβάνει μια απλή ρύθμιση για αλλαγή ή συμβουλές για προσφορά, Η Bouygues Telecom προσφέρει ένα ηλεκτρονικό εργαλείο βοήθειας ποιος τους βοηθά να απαντήσουν στις πρώτες ερωτήσεις. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το εργαλείο απλώς διορθώνει το πρόβλημα που αντιμετωπίστηκε. Σε άλλα, η διάγνωσή της θα είναι το πρώτο βήμα προς την ανθρώπινη βοήθεια ή ακόμη και επισκευή (ή αντικατάσταση).

Αυτό το εργαλείο, από το οποίο μπορείτε να βρείτε από την περιοχή πελατών σας, είναι προσβάσιμο από την καρτέλα βοήθειαςκαι μετά επιλέγοντας ” λύστε ένα πρόβλημα με ένα κινητό ” Σημειώστε ότι και από αυτήν την καρτέλα θα βρείτε τα ψηφιακά εγχειρίδια χρήστη ενός smartphone. Εγχειρίδια που θα είναι πάντα (πολύ) πιο λεπτομερή από τα μικρά φυλλάδια που έχουν τοποθετηθεί στα τηλεφωνικά κουτιά. Από το “επίλυση προβλήματος” έχετε πρόσβαση σε πολλές επιλογές: σύνθεση, δοκιμή δικτύου και διαγνωστικός.

Όλες οι μάρκες και τα μοντέλα στον κατάλογο Bouygues Telecom

Στο επόμενο βήμα, θα πρέπει να επιλέξετε την επωνυμία του κινητού σας και το μοντέλο της. Όλες οι μάρκες που προσφέρθηκαν χθες και σήμερα από την Bouygues Telecom υπάρχουν, ακόμη και μερικές μάρκες που έχουν εξαφανιστεί, όπως η Wileyfox, μια βρετανική εταιρεία που πούλησε τερματικά με τη CyanogenOS. Οι μάρκες που δεν έχουν πουληθεί ποτέ από τον χειριστή (αλλά που έχετε συναντήσει στην ελεύθερη αγορά) δεν υπάρχουν. Επιλέγοντας το τηλέφωνό σας, έχετε πρόσβαση στα διαγνωστικά.

Διαβάστε επίσης: Διακόπτης: Η Nintendo επισκευάζει ή αντικαθιστά την ελαττωματική Joy-Coys δωρεάν στη Γαλλία

Προειδοποίηση, δεν πρόκειται να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή ποιος θα κάνει διάγνωση και θα βρείτε μια γρήγορη λύση. Αντίθετα, είναι μια δομή δέντρων των προβλημάτων που αντιμετωπίζονται και των λύσεων για την επίλυσή τους. Διάρκεια ζωής μπαταρίας και μπαταρία, ήχοι και ειδοποιήσεις, δίκτυο GSM ή τοπικό δίκτυο (WiFi, Bluetooth), οθόνη, κουμπί υλικού, ανταλλαγή μηνυμάτων, πολυμέσα, εφαρμογή κ.λπ. Αυτά είναι μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν. Σε κάθε ενότητα υπάρχουν τα τρέχοντα προβλήματα και βήμα προς βήμα για να αντιμετωπίσετε μόνοι σας το smartphone σας. Είναι μια καλή ιδέα που σίγουρα θα ξεμπλοκάρει τα φυσικά καταστήματα και θα βοηθήσει ορισμένους πελάτες.

Πηγή: UniversFreebox