Η Bouygues Télécom δεν πιστεύει πλέον στην επιστροφή σε 3 χειριστές

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Bouygues Télécom δεν πιστεύει πια σε επιστροφή σε 3 χειριστές στη Γαλλία. Για τον Martin Bouygues, Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, το σενάριο της ενοποίησης των τηλεπικοινωνιών έχει καταστεί αδύνατο. Μετά από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες να πλησιάσει τους αντιπάλους του, ο ISP τελικά εγκατέλειψε την ιδέα. Αυτό ισχύει επίσης για το Orange.

“Νομίζω ότι είναι ένα κίνημα που έχει γίνει αδύνατο” Ο Martin Bouygues ανακοίνωσε στο περιθώριο του συνεδρίου να παρουσιάσει τα οικονομικά αποτελέσματα της Bouygues Télécom για το πρώτο εξάμηνο του 2019. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, ο ISP επωφελήθηκε από εξαιρετική δυναμική με συγκεκριμένα 280.000 νέους πελάτες κινητής τηλεφωνίας.

Διαβάστε επίσης: ενοποίηση τηλεπικοινωνιών – Η Bouygues προτιμά “να μείνει στα τέσσερα” γιατί “ο τομέας είναι κερδοφόρος”

Για τον Martin Bouygues, η ενοποίηση των τηλεπικοινωνιών έχει καταστεί αδύνατη

«Είναι μια πολιτική επιλογή που έχει γίνει, πρέπει να υποτεθεί. Έγινε με απώλειες 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεκάδες χιλιάδες απώλειες θέσεων εργασίας, σημαντικές επενδύσεις » αντιμετώπιση του ηγέτη. Ο άντρας προφανώς θεωρεί υπεύθυνη τη γαλλική πολιτική δύναμη για το τρέχον πλαίσιο, που χαρακτηρίζεται από τον πόλεμο των τιμών. Για τον Martin Bouygues, ήταν περίπλοκο να δικαιολογηθεί στην κυβέρνηση η ανάγκη συγχώνευσης, δεδομένου ότι οι τέσσερις επιχειρήσεις στη Γαλλία είναι κερδοφόρες.

Το 2018, ωστόσο, ο Martin Bouygues διαβεβαίωσε ότι είναι ανοιχτός στην ιδέα της επιστροφής σε τρεις φορείς. Διευκρίνισε επίσης ότι θα ήταν απαραίτητο να περιμένουμε μέχρι το 2019 για να υλοποιηθεί αυτό. Νωρίτερα, το FAI είπε ακόμη ότι ήταν έτοιμο να αγοράσει έναν από τους αντιπάλους του. Δυστυχώς γι ‘αυτόν, ούτε οι Orange, SFR ή Free είναι έτοιμοι να πουλήσουν.

Επιπλέον, ο Martin Bouygues δεν είναι ο μόνος που πιστεύει ότι η ενοποίηση των τηλεπικοινωνιών δεν είναι πλέον δυνατή. “Το επίπεδο ελπίδας ότι η ενοποίηση θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία έχει πέσει, είναι λυπηρό, αλλά είναι αδιαμφισβήτητο” είπε ο Stéphane Richard, CEO της Orange, τον περασμένο Φεβρουάριο. Λίγους μήνες νωρίτερα, ωστόσο, το ανακοίνωσε “Η επιστροφή σε 3 χειριστές είναι αναπόφευκτη μεσοπρόθεσμα”. Τι πιστεύετε για αυτές τις ανατροπές; Πρέπει να παραμερίσουμε τη συγχώνευση των τηλεπικοινωνιών;

Πηγή: Reuters