Η Booking.com ξεγελά τους χρήστες του Διαδικτύου με επιθετικές τεχνικές πωλήσεων

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Booking.com βρίσκεται υπό διερεύνηση από ποιο; μια βρετανική ένωση καταναλωτών. Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ότι ο ιστότοπος χρησιμοποιεί επιθετικές τεχνικές πωλήσεων όπως ψεύτικες αναφορές. Ωστόσο, η χωροφυλακή του βρετανικού διαγωνισμού ανάγκασε την Booking και αρκετούς ανταγωνιστές να τερματίσουν αυτές τις πρακτικές.

Χρησιμοποιείτε το Booking.com για να κάνετε κράτηση για ενοικίαση διακοπών; Προσοχή σε ορισμένες πρακτικές ιστότοπου. Η βρετανική ένωση καταναλωτών Ποια; μόλις δημοσίευσε μια έρευνα που αποκαλύπτει τις μερικές φορές αμφισβητήσιμες πρακτικές της Booking.com για τη δημιουργία πωλήσεων. Οι κρατήσεις (όπως και άλλοι ιστότοποι ενοικίασης διακοπών) είχαν ήδη καρφιτσωθεί μερικούς μήνες νωρίτερα από την CMA, την αντίστοιχη αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για αμφισβητήσιμες τεχνικές πωλήσεων, όπως ψευδείς προσφορές, χρεώσεις κρυφές και επιθετικές τεχνικές πωλήσεων. Η κράτηση υποσχέθηκε στη συνέχεια να προσαρμοστεί, ποια, Ποια; Σημειώσεις, δεν ήταν στην πραγματικότητα.

Η Booking.com καρφιτσώθηκε για τις τεχνικές πωλήσεών της

Οι οποίες? δοκιμάστηκε έτσι η αλήθεια των αναφορών που είναι ορατές στις διαφημίσεις του ιστότοπου. Και διαπίστωσα ότι στο 50% των περιπτώσεων, αναφέρει σαν «Περισσότερα από ένα δωμάτια είναι διαθέσιμα! “ ήταν αναληθή. Οι οποίες? ισχυρίζεται ότι έχει βρει σε πολλές περιπτώσεις πολλές άλλες λίστες δωματίων στο ίδιο ξενοδοχείο, τις ίδιες ημερομηνίες και στην ίδια τιμή. Οι οποίες? σημείωσε επίσης άλλες επιθετικές τεχνικές πωλήσεων, αλλά τώρα απαγορεύεται από τους Βρετανούς χωροφύλακες.

Ο ιστότοπος καταλήγει: “Βρήκαμε σαφή στοιχεία ότι η Booking.com δεν έχει ακόμη καθαρίσει αρκετές πρακτικές και αγνοεί τους επιθετικούς κανόνες πώλησης, οι οποίοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν εκατομμύρια καταναλωτές να αγοράσουν κρατήσεις υπό πίεση.”

Από την πλευρά της, η Booking εξηγεί στο BBC: «Εργαζόμαστε συνεχώς για περισσότερη διαφάνεια, επιλογή και αξία για τους ταξιδιώτες και συνεχώς δοκιμάζουμε και βελτιώνουμε τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζουμε τις υπηρεσίες μας στο διαδίκτυο. Εργαστήκαμε σκληρά για να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας με την CMA και να διατηρήσουμε συνεχή συνεργασία και διάλογο για να ενημερώσουμε για τις συνεχείς βελτιώσεις στην εμπειρία των καταναλωτών ».

Διαβάστε επίσης: Booking.com – πώς η εφαρμογή προσπαθεί να πιέσει το χέρι σας

Στη Γαλλία, μπορούμε πράγματι να δούμε τον ίδιο τύπο αναφοράς όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα γαλλικά – αλλά δεν υπάρχει ακόμη έρευνα που να δείχνει εάν αυτές οι αναφορές είναι επί του παρόντος παραπλανητικές ή όχι στη Γαλλία.

Πηγή: BBC