Η BMW θα ενσωματώσει το Android Auto στα αυτοκίνητά του Ιουλίου 2020

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το Android Auto έρχεται επιτέλους στα αυτοκίνητα BMW: ο κατασκευαστής ανακοίνωσε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 ότι η υπηρεσία ψυχαγωγίας Google που τροφοδοτείται από το smartphone σας θα εμφανίζεται σε όλα τα οχήματα που είναι εξοπλισμένα με iDrive 7.0 και Live Cockpit Professional.

Πίστωση: Wikimedia

Αγοράσατε μια BMW; Καλά νέα: Εάν απογοητευτήκατε με την έλλειψη συμβατότητας με το Android Auto όπως τα Land Rover και Jaguar αυτοκίνητα όταν τα οχήματα υποστηρίζουν το Apple CarPlay, σύντομα θα ικανοποιηθούν οι επιθυμίες σας. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει ότι από τον Ιούλιο του 2020 τα πιο πρόσφατα οχήματα θα επωφεληθούν από το ασύρματο Android Auto.

Αυτή η έκδοση του Android Auto δεν είναι συμβατή με όλα τα smartphone. Πρέπει να διαθέτετε ένα από τα ακόλουθα smartphone με Android 8.0 ή μεταγενέστερη έκδοση:

  • Pixel 1, 2, 3 ή 4
  • Nexus 5X ή 6P
  • Samsung Galaxy S8, S9 ή S10
  • Samsung Note 8, Note 9 ή Note 10

Διαβάστε επίσης: Το Android Auto ενημερώνεται με νέα σχεδίαση, σκοτεινή λειτουργία και καλύτερη γραμμή πλοήγησης

Τα πιο πρόσφατα οχήματα θα επωφεληθούν από αυτό

Επιπλέον, η BMW δεν θα προσφέρει ενημερώσεις για όλα τα οχήματά της. Η εταιρεία εξηγεί ότι η αλλαγή αφορά μόνο μοντέλα με την έκδοση 7.0 του iDrive, καθώς και το υλικό “Live Cockpit Professional”. Διαθέσιμες δυνατότητες στις. όλα τα μοντέλα 3 Series, 5 Series, 7 Series και 8 Series 2019/2020 καθώς και τα SUV X3, X5 και X7.

Η BMW εξηγεί ότι α ” η πλειοψηφία [des clients] μεταχειρισμένες συσκευές iOS ” που δικαιολογούσε το γεγονός ότι η εταιρεία “Εστιάζει στο CarPlay”. Οι πελάτες της BMW, ωστόσο, “Έχουν εκφράσει ξεκάθαρα την επιθυμία τους για ενσωμάτωση του Android Auto από τώρα και στο εξής που μας φέρνει στη σημερινή ανακοίνωση”, καθορίζει έναν εκπρόσωπο για τον κατασκευαστή.

Η BMW ήταν από τις τελευταίες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν προσέφεραν Android Auto. Όσο για το Apple CarPlay, μέχρι πρόσφατα, έπρεπε να πληρώσετε επιπλέον για να το έχετε. Η Toyota νωρίτερα το έτος απομόνωσε τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ακόμη περισσότερο προσθέτοντας υποστήριξη Android Auto στα οχήματά της παράλληλα με το CarPlay.

Πηγή: The Verge