Η Audi σταματά να ονειρεύεται και αναστέλλει το έργο του ιπτάμενου αυτοκινήτου

Phonandroid : actu Android et High-tech

Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2018, η Audi παρουσίασε μια εκπληκτική ιδέα στα μισά του δρόμου μεταξύ ενός αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου και ενός drone, σε συνεργασία με την Italdesign και την Airbus. Η αυτοκινητοβιομηχανία τώρα ανακοινώνει την απόσυρσή της από το έργο.

Τον Νοέμβριο του 2018, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας Drone του Άμστερνταμ, το τρίο που δημιουργήθηκε από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Audi, τον Ιταλό σχεδιαστή Italdesign και τον αεροναυτικό γίγαντα Airbus ένα πρωτότυπο αεροπορικό ταξί μικρής κλίμακας. Το έργο, που ονομάστηκε Pop.Up Επόμενο, έλαβε μια καλή υποδοχή από το κοινό και η Audi είπε εκείνη τη στιγμή ότι ήθελε να συνεχίσει το έργο. Ο κατασκευαστής μόλις ανέφερε ότι εργάζεται σε μια νέα κατεύθυνση για τις δραστηριότητες αστικής αεροπορικής κινητικότητας και ότιανέστειλε τις σπουδές του στο αεροπορικό ταξί Pop.Up Next. Οι δύο συνεργάτες του δεν έχουν ακόμη σχολιάσει ένα πιθανό τέλος της εταιρικής σχέσης.

Άλλοι κατασκευαστές συνεχίζουν να μελετούν το μέλλον των αστικών μεταφορών και των ιπτάμενων αυτοκινήτων

Παρά την απόσυρση της Audi, ηΤα αυτόνομα ιπτάμενα οχήματα μπορούσαν να δουν το φως της ημέρας, επειδή άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ενδιαφέρονται για αυτήν την ιδέα. Βλέπουν τα ιπτάμενα ταξί ως λύση κινητικότητας του μέλλοντος, ειδικά σε πόλεις με κυκλοφοριακούς δρόμους. Θα μπορούσαν να ξεπεράσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση και έτσι να εξοικονομήσουν πολύτιμο χρόνο.

Η Uber αποκάλυψε το πρόγραμμα πτήσης ταξί για εμάς στο CES 2019. Ντάιμλερ, για παράδειγμα, κατέχει μερίδιο στη γερμανική εκκίνηση αεροπορικών ταξί Volocopter. Ο Elon Musk ονειρεύεται να πετάξει το Tesla Roadster του χρησιμοποιώντας προωθητές SpaceX. Aston Martin εκμεταλλεύτηκε το 2018 Farnborough Airshow για να παρουσιάσει το Volante Vision Concept .. Και ο κινεζικός όμιλος Zhejiang Gelly Holding Group, ο οποίος κατέχει κυρίως Volvo, απέκτησε τον Αμερικανό κατασκευαστή ιπτάμενων αυτοκινήτων Terrafugia το 2017.

Εκτός από τους τεχνικούς περιορισμούς, οι εθνικοί κανονισμοί περιορίζουν γενικά την ανάπτυξη αυτών των εννοιών. Αυτό δεν εμποδίζει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volocopter να εκτιμήσει ότι θα δουλέψουν γρήγορα στις μεγάλες πόλεις. Είπε ότι η Σιγκαπούρη, το Ντουμπάι και η Γερμανία ήταν οι πιο ανοιχτές αγορές για αυτές τις καινοτομίες. Τον Σεπτέμβριο του 2019, η εταιρεία πραγματοποίησε την πρώτη ευρωπαϊκή πτήση της πόλης προς την πατρίδα της: Στουτγκάρδη.