Η Apple Music λογοκρίνει το τελευταίο άλμπουμ του Philippe Katerine λόγω της ψεύτικης μύτης του

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple Music προσφέρει, όπως οι περισσότερες διαδικτυακές μουσικές υπηρεσίες, το τελευταίο άλμπουμ του Philippe Katerine. Αλλά η μάρκα μήλων, η οποία σίγουρα δεν κάνει τίποτα όπως όλοι οι άλλοι, αποφάσισε να θολώσει το εξώφυλλο του άλμπουμ.

Κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου, το τελευταίο έργο του Φιλίπ Κατερίνη έχει 20 τίτλους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων συνεργασιών με τους καλλιτέχνες Angèle, Oxmo Puccino, Gérard Depardieu και Léa Seydoux. Στο εξώφυλλο αυτό το άλμπουμ με τίτλο Εξομολογήσεις, ο τραγουδιστής έχει ψεύτικα αυτιά και μακριά μύτη (φαλλική γοητεία;). Και είναι προφανώς αυτό το τελευταίο στοιχείο που προκάλεσε πρόβλημα Apple Music : η υπηρεσία μουσικής έχει λογοκρίνει το ψεύτικο παράρτημα, χωρίς να εκφράζεται δημόσια ο λόγος.

Η Apple Music λογοκρίνει την ψεύτικη μύτη του Philippe Katerine, πρόβλημα αλγορίθμου;

Αλλά, γιατί η ψεύτικη μύτη λογοκρίθηκε από την Apple; Η απάντηση θα μπορούσε να βρίσκεται είτε στην ανθρώπινη πλευρά, είτε στον αλγόριθμο που είναι υπεύθυνος για την ανάλυση εξωφύλλων άλμπουμ. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η μύτη θα μπορούσε να αναγνωριστεί ως πέος, κάτι που μια πλατφόρμα μουσικής όπως η Apple δεν μπορεί να χάσει. Ωστόσο, μεταξύ συναγωνιστές, το κάλυμμα δεν είναι θολό. Στο Spotify και το Deezer, που απαριθμεί περισσότερο περιεχόμενο από τους δύο αντιπάλους του, η ψεύτικη μύτη εμφανίζεται πράγματι καθώς ο καλλιτέχνης φαντάστηκε να κοσμήσει το τελευταίο του άλμπουμ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μια υπηρεσία ροής ήχου λογοκρίνει εξώφυλλο άλμπουμ. Το 2016, ο Tri Yann κυκλοφόρησε ένα άλμπουμ με τίτλο Η μαγευτική ομορφιά. Το εξώφυλλο χρησιμοποίησε μια χαρακτική του Georges Lacombe, στην οποία εμφανίζεται η οπίσθια όψη μιας γυμνής γυναίκας. Υπό την πίεση να απαγορευτεί η Deezer και το iTunes, η ομάδα Nantes έπρεπε να καλύψει την κυρία με ένα vintage μαγιό.

Διαβάστε επίσης: Η Disney θα τροποποιήσει και θα λογοκρίνει ορισμένες ταινίες και κινούμενα σχέδια που είναι διαθέσιμα στο Disney +