Η Apple προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον πειράξει το iPhone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple ανακοινώνει ότι θα προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια σε όποιον καταφέρει να χαράξει το iPhone. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή που έχει γίνει ποτέ σε αυτό το είδος πρόκλησης.

Σε ένα συνέδριο για την ασφάλεια πληροφοριών στο Λας Βέγκας, η Apple ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια (885.000 ευρώ) σε όποιον χάραξε με επιτυχία το iPhone. Αυτό είναι πενταπλάσιο από την ανταμοιβή των 200.000 δολαρίων που προσφέρθηκαν μέχρι στιγμής, θυμάται ο Forbes.

Οι γίγαντες του διαδικτύου προσφέρουν συχνά τέτοιους διαγωνισμούς. Τα προγράμματα σφάλματος σφαλμάτων τους επιτρέπουν να εντοπίζουν και να διορθώνουν τις ευπάθειες ασφαλείας στα συστήματα υπολογιστών τους αντί να τα εκμεταλλεύονται από κακόβουλους χάκερ. Εάν το ποσό ενός εκατομμυρίου δολαρίων μπορεί να φαίνεται τεράστιο, εξακολουθεί να είναι ένα μικρότερο κακό σε σύγκριση με τα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια που μια τέτοια εταιρεία μπορεί να χάσει εάν εκμεταλλευτεί ένα κενό σε παγκόσμιο επίπεδο. Η μάρκα Apple προσφέρει αυτό το πρόγραμμα από το 2016 που του επέτρεψε να ανακαλύψει περίπου πενήντα σφάλματα.

Ένα πρόγραμμα ανοιχτό σε όλους

Το 2019, η Apple αλλάζει εντελώς το πρόγραμμά της. Συνήθως προορίζεται για macOS, το λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών του, φέτος περιλαμβάνει iOS (iPhone), watchOS (Apple Watch) και tvOS (Apple TV). Μια άλλη σημαντική καινοτομία: στο παρελθόν προοριζόταν για χάκερ που προσκλήθηκαν από το εμπορικό σήμα, το πρόγραμμα είναι ανοιχτό σε όλους φέτος.

Η ανταμοιβή ενός εκατομμυρίου δολαρίων θα δοθεί σε όποιον πετύχει χαράξτε τον πυρήνα iOS χωρίς ο κάτοχος του iPhone να χρειάζεται να καταφύγει σε οποιαδήποτε αλληλεπίδραση. Η Apple προσφέρει επίσης 500.000 $ στον χάκερ που εκτελεί με επιτυχία μια επίθεση στο δίκτυο πάντα χωρίς χειραγώγηση από τον ιδιοκτήτη. Ένα μπόνους 50% θα καταβληθεί για οποιοδήποτε άλλο κενό που εντοπίστηκε πριν από τους άλλους συμμετέχοντες. Είτε η Apple είναι σίγουρη για την ασφάλεια των προϊόντων της, είτε ο γίγαντας της Καλιφόρνιας αποφάσισε να είναι γενναιόδωρος. Ανεξάρτητα, αυτό το πρόγραμμα έρχεται σε μια στιγμή που όλοι οι τεχνολογικοί γίγαντες ξεχωρίζουν για την κακή διαχείριση της προσωπικής τους ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της Apple.

Πηγή: Forbes