Η Apple παρουσιάζει το iOS 7. Αυτό είναι όλο;

Η Apple παρουσιάζει το iOS 7. Αυτό είναι όλο;

Η Apple παρουσιάζει σήμερα το νέο λειτουργικό της σύστημα για κινητά, το iOS 7. Τώρα φίλοι, με το καπάκι του “Android man” σας φέρνω ποιες ήταν οι πρώτες μου εντυπώσεις (φυσικά).

Η διεπαφή έχει αναθεωρηθεί πλήρως και για να είμαι ειλικρινής φαίνεται ότι είναι μια εντυπωσιακή μίξη μεταξύ του παλιού και του ήδη εξαιρετικού iOS 6, των γωνιών του Windows Phone και ορισμένων ιδιοτήτων του Android. Μόνο τους επόμενους μήνες θα μας πει πραγματικά αν ήταν ή όχι μια νικηφόρα επιλογή για το σπίτι της Cupertino. Τώρα ας προχωρήσουμε στις πιο σχετικές “ειδήσεις” αυτού του νέου λειτουργικού συστήματος.

Κέντρο ελέγχου iOS 7 Κέντρο ελέγχου. Ο χρήστης θα έχει τώρα γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες όπως Wi-Fi, λειτουργία αεροπλάνου, Bluetooth, φωτεινότητα οθόνης, έλεγχο μουσικής, ρολόι, κάμερα. Τι μπορώ να πω, στο Android νομίζω ότι όλα αυτά συνοψίζονται με τον ορισμό του “Toggle” και υπάρχει ήδη εδώ και αρκετό καιρό, αλλά ίσως κάνω λάθος.
Κέντρο ειδοποιήσεων. Τέλος, ακόμη και οι χρήστες της Apple, χάρη στο iOS 7 θα έχουν μια φανταστική εικόνα που συνοψίζει την κατάσταση των ενημερώσεων απευθείας από την οθόνη κλειδώματος. Επιπλέον, θα υπάρχει η λειτουργία Σήμερα, χάρη στην οποία θα μπορείτε να απολαύσετε ένα εργαλείο γρήγορης πρόσβασης σε δεσμεύσεις, καιρικές συνθήκες, κίνηση, εκδηλώσεις κ.λπ. Θα έλεγα κάτι μεταξύ του Google Now και των τυπικών ειδοποιήσεων Android. Κέντρο ειδοποιήσεων iOS 7
Πολλαπλές εργασίες iOS 7 Multitasking. Επίσης από αυτή την άποψη, η Apple ήθελε να φέρει επανάσταση στην προσέγγιση. Οι χρήστες θα μπορούν να μετακινηθούν γρήγορα σε ενεργές εφαρμογές ενώ το λειτουργικό σύστημα ενημερώνει τα περιεχόμενα στο παρασκήνιο αναλύοντας τη συχνότητα χρήσης τους. Μια προσεκτική διαχείριση όπως αυτή πιστεύω ότι υπάρχει στο Android από το ICS. Η ιδέα της αυτόματης ενημέρωσης του περιεχομένου των πιο χρησιμοποιημένων εφαρμογών θα μπορούσε να είναι κερδοφόρα, αλλά θα μπορούσε επίσης να μεταφραστεί σε σημαντική αύξηση της χρήσης δικτύου και μπαταρίας.
AirDrop. Σε κάθε ειλικρίνεια, αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν έχω καταλάβει πλήρως, ή μάλλον, δεν έχω καταλάβει ποια πτυχή είναι τόσο επαναστατική, δεδομένου ότι η δημιουργία γεφυρών wi-fi είναι τώρα πολύ διογκωμένη και χρησιμοποιείται από οποιαδήποτε μάρκα και οποιαδήποτε εφαρμογή. Αναμφίβολα ένα τεράστιο βήμα σε σύγκριση με το Bump, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση οι σκέψεις μου πηγαίνουν αμέσως στο Wi-Fi Direct που εφαρμόστηκε για κάποιο χρονικό διάστημα από το πράσινο ρομπότ. iOS 7 AirDrop
Κάμερα iOS 7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ. Λοιπόν δεν περίμενα πολλά εδώ, πάντα αναρωτιόμουν, “και τι μπορούν να φορέσουν ξανά;”. Τίποτα. Ακριβώς. Μερικά φίλτρα εδώ και εκεί και μια νέα ερμηνεία της διεπαφής. Πιθανώς μια καλύτερη μηχανή επεξεργασίας που θα αυξήσει ανεπαίσθητα την ήδη εξαιρετική ποιότητα των φωτογραφιών.
Εικόνες. Ωχ, οργανώστε τις φωτογραφίες σας διαφορετικά, ανά ημερομηνία και τόπο! … και μπορώ επίσης να μοιραστώ φωτογραφίες στο σύννεφο μόνο με όποιον θέλω και να παρακολουθώ όλες τις ενημερώσεις ροής των φίλων μου … απλώς δροσερό … ακριβώς … όπως το Google+. Εικόνες iOS 7
iOS 7 Safari Σαφάρι. Η διεπαφή έχει επίσης επανεξεταστεί, η πλοήγηση σε πλήρη οθόνη έχει εφαρμοστεί και τώρα, εκπληκτικά, το πρόγραμμα περιήγησης θα κρατήσει μυστικούς τους κωδικούς πρόσβασης και θα συμπληρώσει αυτόματα τις ηλεκτρονικές φόρμες. (???)
Σίρι. Ο Siri θα μιλήσει επίσης με άλλες φωνές, θα ενσωματωθεί με τη wikipedia και με την έρευνα για τη μηχανή Bing. (ακόμα περισσότερο ???) iOS 7 Siri

Όχι πραγματικά, δεν μπορεί να είναι όλα εδώ, εντάξει είναι μια beta και χιλιάδες άλλες εκπλήξεις θα μπορούσαν να είναι πολύ κοντά, αλλά ως καινοτομία φαίνεται πραγματικά αραιή. Φυσικά οι σημειώσεις μου είναι σαρκαστικά επικριτικές για την υπερβολική, αλλά με κάθε ειλικρίνεια, είμαι λίγο απογοητευμένος, γιατί τελικά υπάρχει μόνο ένας έντονος ανταγωνισμός που βγαίνει το καλύτερο και αυτή τη φορά η Apple έκανε τη μετάδοση του γεγονότος ροής πιο συναρπαστική που το νέο λειτουργικό σύστημα για κινητά.

Περιμένοντας τα σχόλιά σας και τις κριτικές σας, σας αφήνουμε με το όραμα ενός βίντεο που λέει με πολύ περισσότερη έμφαση από ό, τι θα μπορούσα να είχα κάνει τα νέα του νέου Apple iOS 7.