Η Apple παραμένει η πιο ισχυρή μάρκα στον κόσμο μπροστά από τα Google, Amazon και Microsoft

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple παραμένει μακράν η πιο ισχυρή μάρκα στον κόσμο στην κατάταξη των εμπορικών σημάτων που παράγονται ετησίως από την Interbrand. Η μάρκα μήλων παρέμεινε στην κορυφή αυτής της κατάταξης για 7 συνεχόμενα χρόνια. Φέτος, ακολουθείται από τη Google, το Amazon και τη Microsoft.

Η κατάταξη των πιο ισχυρών εμπορικών σημάτων σύμφωνα με την Interbrand

Δεν αποτελεί έκπληξη, και πάλι φέτος, η Apple αναδείχθηκε η πιο ισχυρή μάρκα στον κόσμο από την Interbrand – η κατάταξη της οποίας είναι να θέσει την οικονομική αξία πίσω από τα εμπορικά σήματα. Αυτή η τιμή αντιπροσωπεύει “Ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει μια ισχυρή μάρκα σε βασικές ομάδες που επηρεάζουν την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων των σημερινών και μελλοντικών καταναλωτών, υπαλλήλων και επενδυτών”, εξηγεί η Interbrand, η οποία προσθέτει αυτό «Οι ισχυρές μάρκες επηρεάζουν τις επιλογές των καταναλωτών και δημιουργούν πίστη, προσελκύουν και παρακινούν ταλέντα και μειώνουν το κόστος χρηματοδότησης».

Apple, Google, Amazon και Microsoft, οι πιο ισχυρές μάρκες στον κόσμο

Σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό, η μάρκα της Apple σημείωσε αύξηση της αξίας της κατά 9% και διαμορφώθηκε στα 234,241 δισεκατομμύρια δολάρια. Την εταιρεία ακολουθεί η Google, η οποία αυξήθηκε 8% στα 167,713 δισεκατομμύρια δολάρια, η Amazon (+ 24% στα 125,263 δισεκατομμύρια δολάρια) και η Microsoft (+ 17% στα 108,847 δισεκατομμύρια δολάρια). Αυτές οι δύο τελευταίες εταιρείες αντιπροσωπεύουν τη μεγαλύτερη πρόοδο των κορυφαίων 10, εδώ είναι η λίστα:

  1. μήλο
  2. Google
  3. Αμαζόνα
  4. Microsoft
  5. κόκα κόλα
  6. Samsung
  7. Toyota
  8. Mercedes
  9. McDonalds
  10. Disney

Φυσικά, τα ποσά δεν πρέπει να λαμβάνονται στην ονομαστική τους αξία. Είναι περισσότερο ένα άθροισμα υπολογισμών που συγκεντρώνει ακριβείς αξιολογήσεις σε 10 κριτήρια: ακεραιότητα, διακυβέρνηση, ανταπόκριση, συνάφεια, δέσμευση (βαθιά κατανόηση, ενεργή συμμετοχή και ισχυρή ταυτοποίηση των καταναλωτών με την επωνυμία), διαφοροποίηση, συνέπεια , αυθεντικότητα και παρουσία.

Διαβάστε επίσης: Οι Huawei, Apple και Honor είναι οι πιο αξιόπιστες μάρκες smartphone σύμφωνα με τον Fnac Darty

Η 9to5Mac αναφέρει ότι φέτος, όπως και το 2018, η Apple διακρίθηκε ιδιαίτερα από την Interbrand στις κατηγορίες «διαφοροποίησης» (η οποία επιτρέπει την αναγνώριση της μάρκας σε σχέση με τον ανταγωνισμό) και τη «διακυβέρνηση» (η διοίκηση της εταιρείας και της εσωτερική διαχείριση).

Πηγή: 9to5Mac