Η Apple καταρρέει στην Κίνα λόγω του εμπορικού πολέμου

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η δημοτικότητα της Apple στην Κίνα και οι πωλήσεις μειώνονται. Η μάρκα έχει δει το μερίδιο αγοράς της να πέφτει από το 2015 – με επιτάχυνση από την εντατικοποίηση του εμπορικού πολέμου Ταυτόχρονα, μια μελέτη δείχνει την καταστροφική κατάρρευση της δημοτικότητας της μάρκας στη χώρα. Αυτό φαίνεται πιθανό να αποδοθεί σε έναν ορισμένο οικονομικό πατριωτισμό.

Η Apple βιώνει έναν πραγματικό Σταθμό του Σταυρού στην Κίνα – μια χώρα όπου η μάρκα όχι μόνο αναθέτει υπεργολαβικά την κατασκευή ορισμένων από τα smartphone της, αλλά και όπου η εταιρεία έχει μεγάλες φιλοδοξίες εδώ και χρόνια. Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι η εταιρεία παίρνει τα πόδια της στο χαλί: το μερίδιο αγοράς της Apple μειώθηκε από 18% το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σχεδόν 12% το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Και ακόμη και αν η πτώση επηρεάζει άλλες ξένες μάρκες, όπως η Samsung, για παράδειγμα, η οποία από 24% σε 21% κατά την ίδια περίοδο, η εταιρεία Cupertino είναι αναμφίβολα μία από εκείνες των οποίων οι ελπίδες στη χώρα είναι οι πιο αναστατωμένος. Η εταιρεία υφίσταται την πλήρη δύναμη της αύξησης των Κινέζων κατασκευαστών. Η Huawei έχει ξεπεράσει το μερίδιο αγοράς της εταιρείας από το 2018.

Και δεν είναι ικανοποιημένος με την απώλεια του ελέγχου της κατάστασης, η Apple χάνει επίσης πολλά σημεία στις καρδιές των Κινέζων. Έτσι, σύμφωνα με μια έρευνα του Prophet, σχετικά με τη δημοτικότητα των εμπορικών σημάτων στον κόσμο, η Apple γνώρισε μια πραγματική πτώση μεταξύ του 2018 και του 2019. Έτσι, η εταιρεία έπεσε από την 11η στην 24η θέση. Με 7 κινεζικές μάρκες στις κορυφαίες 10 αγαπημένες μάρκες της χώρας. Οι μόνες ξένες μάρκες που βρίσκονται ακόμη στην κορυφή αυτής της κατάταξης είναι οι Intel, Android και Audi.

Η κινεζική μελέτη είναι μάλλον σοβαρή, καθώς συγκεντρώνει τις απαντήσεις 13.500 καταναλωτών σε 258 μάρκες από 27 βιομηχανίες. Ο Προφήτης προτείνει ένα φαινόμενο πατριωτισμού που σχετίζεται με τον εμπορικό πόλεμο Ο Προφήτης εξηγεί: «Οι Κινέζοι καταναλωτές θέλουν να υποστηρίξουν τοπικές μάρκες που ανεβαίνουν στην παγκόσμια σκηνή. Καθώς οι κινεζικές εταιρείες επιδεικνύουν όλο και περισσότερες επιρροές καινοτομίες παγκοσμίως, οι άνθρωποι και οι εταιρείες έχουν όλο και περισσότερες φιλοδοξίες και εμπιστοσύνη ».

Διαβάστε επίσης: Η Apple σκοπεύει να σταματήσει την παραγωγή iPhone στην Κίνα εάν ο Trump εφαρμόσει φόρο 25%

Μιλήσαμε επίσης για την έκκληση για μποϊκοτάζ των προϊόντων της Apple εν μέσω εμπορικού πολέμου – όπως και άλλες ξένες μάρκες. Όσον αφορά τα iPhone 11, Pro και Pro Max, οι πρώτες επιστροφές από την Κίνα είναι προς το παρόν αντιφατικές. Δεν υπήρχαν μεγάλες γραμμές μπροστά από τα Apple Stores αυτήν την Παρασκευή, την ημέρα που κυκλοφόρησαν. Ωστόσο, αρκετές πηγές μιλούν για μια αρκετά ισχυρή ζήτηση για το iPhone 11 φέτος.

Πηγή: 9to5Mac