Η Apple ισχυρίζεται ότι χάνει χρήματα όταν επισκευάζει iPhone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple εξήγησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ότι χάνει χρήματα όταν επισκευάζει iPhone, Mac και άλλα προϊόντα. Η εταιρεία του Tim Cook ακούστηκε σε μια αντιμονοπωλιακή έρευνα. Η εταιρεία υπονοεί ότι ο στενός έλεγχος των επισκευών που επιβάλλει στους χρήστες δεν είναι επομένως κίνητρο από χρήματα.

Ο ιστότοπος 9to5mac λαμβάνει μερικά καλά φύλλα από μια ακρόαση της Apple πριν από την Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων με ημερομηνία Ιούνιος 2019. Η εταιρεία ακούστηκε στο πλαίσιο μιας υπόθεσης κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Ωστόσο, η Apple αγωνίζεται εδώ και μήνες εναντίον νόμου που επιτρέπει σε μη εξουσιοδοτημένους επισκευαστές να προμηθεύονται ανταλλακτικά από την Apple.

Η εταιρεία αρνείται εδώ και πολύ καιρό αυτήν την προοπτική, επικαλούμενη το επιχείρημα της ασφάλειας των χρηστών. Ένα επιχείρημα ότι η εταιρεία επέλεξε να τονίσει για άλλη μια φορά: “Στόχος μας είναι να επιτύχουμε αξιόπιστες και ασφαλείς επισκευές για τους καταναλωτές μας, είτε η επισκευή πραγματοποιήθηκε από την Apple είτε από έναν πάροχο υπηρεσιών που ορίστηκε από την Apple.”

Η εταιρεία προσθέτει: “Επισκευές που πραγματοποιούνται από μη εκπαιδευμένους τεχνικούς [par Apple, ndlr] ενδέχεται να μην ακολουθεί τις διαδικασίες ασφάλειας και ασφάλειας και μπορεί να οδηγήσει σε ανώμαλη λειτουργία, προβλήματα ποιότητας προϊόντος ή ατυχήματα ασφαλείας ».

«Επίσης, οι επισκευές που δεν αντικαθιστούν τις βίδες και τις ασπίδες μπορούν να αφήσουν τα εξαρτήματα να κινούνται και να προκαλέσουν ζημιά σε άλλα εξαρτήματα όπως η μπαταρία, προκαλώντας υπερθέρμανση και ενδεχομένως τραυματισμό. Για αυτούς τους λόγους, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για τους επισκευαστές να λαμβάνουν κατάλληλη εκπαίδευση όταν έχουν πρόσβαση σε ανταλλακτικά και εγχειρίδια επισκευής »., συνεχίζει η Apple.

Διαβάστε επίσης: δείτε πώς η Apple επισκευάζει ένα iPhone σε βίντεο

Και η Apple θα οδηγήσει στο σπίτι το θέμα με μια άλλη ερώτηση: “Κάθε χρόνο από το 2009, το κόστος παροχής υπηρεσιών επισκευής υπερβαίνει τα έσοδα από τις επισκευές.” Ένας ισχυρισμός που είναι δύσκολο να επαληθευτεί χωρίς τις λεπτομέρειες των αριθμών, αλλά έγινε υπό όρκο.

Το επιχείρημα της Apple για εξοικονόμηση από την αποστολή ανταλλακτικών σε μη εξουσιοδοτημένους επισκευαστές τρίτων θέτει ενδιαφέροντα ερωτήματα: η εταιρεία υπογραμμίζει το γεγονός ότι θέλει κάτι περισσότερο από οτιδήποτε για να εγγυηθεί την ασφάλεια και μια ορισμένη συνέχεια εμπειρία χρήστη μέσω του στόλου των iPhone και Mac και άλλων συσκευών σε κυκλοφορία.

Ωστόσο, φαίνεται επίσης να αντιτίθεται στο γεγονός ότι οι χρήστες κατέχουν τη συσκευή τους και, ως εκ τούτου, υποτίθεται ότι είναι ελεύθεροι να την επιδιορθώσουν όπως κρίνουν σκόπιμο … Τι πιστεύετε για τα επιχειρήματα της Apple; Μοιραστείτε τη γνώμη σας στα σχόλια.

Πηγή: 9to5mac