Η Apple ισχυρίζεται ότι έχει δημιουργήσει 236.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία χάρη στο App Store

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple εκτιμά ότι το App Store επέτρεψε τη δημιουργία 236.000 άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας στη Γαλλία από την κυκλοφορία του το 2008. Οι προγραμματιστές στη Γαλλία έχουν δημιουργήσει έσοδα 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην πλατφόρμα.

Η Apple εκτιμά ότι από την κυκλοφορία του App Store το 2008, έχει δημιουργήσει 236.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία. Ένας αριθμός που ήταν 220.000 πέρυσι, αύξηση 7% σε ένα χρόνο, σημειώνει ο Les Échos. Πρώτη πόλη που επωφελήθηκε από αυτό: Φυσικά το Παρίσι, το οποίο συγκεντρώνει περίπου τα δύο τρίτα αυτών των θέσεων εργασίας. Είναι στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη πίσω από το Λονδίνο. Στη συνέχεια, βρίσκουμε τη Λυών, η οποία καταφέρνει να ανέβει στην κορυφή των Ευρωπαϊκών 30 με 19.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν σε πάνω από δέκα χρόνια.

Το Apple App Store έχει δημιουργήσει 236.000 θέσεις εργασίας στη Γαλλία σε 10 χρόνια

Εάν η εταιρεία Cupertino κοινοποιήσει αυτά τα στοιχεία, είναι ακόμη απαραίτητο να τα θέσουμε σε προοπτική. Πρώτον, μετράται τόσο η άμεση όσο και η έμμεση εργασία. Στην πρώτη κατηγορία, προφανώς βρίσκουμε προγραμματιστές, είναι πιο ασαφές για άμεσες θέσεις εργασίας: αυτό μπορεί να κυμαίνεται από το μάρκετινγκ έως το ανθρώπινο δυναμικό, ακόμη και έως τους παρόχους υπηρεσιών στούντιο και σε επαγγέλματα που δεν συμμετέχουν άμεσα στο παιχνίδι. επικοινωνήστε με τους δημιουργούς, αλλά παρεμβαίνετε από μακριά: οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν τους μαθητές τους να κωδικοποιούν, οι εγκαταστάτες τηλεπικοινωνιών που επέτρεψαν την ανάπτυξη σταθερών και κινητών δικτύων… Εν ολίγοις, είμαστε πολύ ευρείς σε αυτόν τον υπολογισμό.

Διαβάστε επίσης: Apple: ο κύκλος εργασιών της εταιρείας εξαρτάται όλο και λιγότερο από το iPhone

Σε 10 χρόνια, το εμπορικό σήμα της Apple επιτρέπει να γίνει γνωστό ότι οι Γάλλοι προγραμματιστές έχουν κερδίσει 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ μέσω του App Store. Αρκεί να πούμε ότι τον έχουν κερδίσει πολλά αφού η Apple παίρνει προμήθεια 30% για τα έσοδα που δημιουργούνται μέσω του καταστήματος εφαρμογών (όπως το Google με το Play Store). Μια πολιτική που έχει επίσης παρακινήσει το Spotify και το Netflix να αποκλείσουν πληρωμές μέσω του App Store.

Πηγή: Les Echos