Η Apple θα σκότωνε το Face ID υπέρ του αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη: γιατί δεν είναι πολύ αξιόπιστο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple λέγεται ότι βρίσκεται στα πρόθυρα να σκοτώσει το Face ID υπέρ ενός αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη. Σύμφωνα με μια έκθεση αναλυτή της Credit Suisse, η εταιρεία θα ακολουθούσε την τάση του κλάδου, προσφέροντας περισσότερα iPhone χωρίς περίγραμμα, χωρίς εγκοπή. Ωστόσο, διαβάζοντας την αρχική έκθεση, η οποία βασίζεται συγκεκριμένα στις “προβλέψεις” και στα αποτελέσματα ενός “ερωτηματολογίου”, δεν μπορεί παρά να αμφισβητηθεί αυτή η πληροφορία.

Όλα ξεκινούν από μια αναλυτική έκθεση που ανέλαβε το κινεζικό blog MyDrivers Μαθαίνουμε, χάρη στη μαγεία της Μετάφρασης Google, ότι το iPhone του δεύτερου εξαμήνου του 2020 θα βασίζεται, όπως το S10, στην αναλογία μεγέθους οθόνης. Κατά συνέπεια, θα ήταν θέμα αφαίρεσης της εγκοπής, υπέρ ενός απλού αισθητήρα φωτογραφιών στο μπροστινό μέρος. Το Face ID θα επανασχεδιάστηκε έτσι σε μια πιο διακριτική συσκευή και θα υποστηριζόταν από έναν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

Όχι, δεν υπάρχει ένδειξη ότι η Apple θα σκοτώσει το Face ID υπέρ ενός αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη αυτή τη στιγμή

Το άρθρο ανέφερε επίσης ότι από το 2021, η Apple θα εγκαταλείψει εντελώς το Face ID υπέρ του Touch ID κάτω από την οθόνη. Υπάρχουν στην πραγματικότητα αρκετοί λόγοι για να το αμφισβητήσετε. Όσο εντυπωσιακό είναι, πρώτα σημειώνουμε ότι αυτές οι πληροφορίες βασίζονται σε αναξιόπιστες πηγές. Το αρχικό άρθρο, που μεταφράστηκε από Κινέζικα, παραθέτει την πρόβλεψη του αναλυτή Guo Minghao της εταιρείας Tianfeng International – χωρίς να πει σε ποια βάση βασίζει αυτήν την πρόβλεψη.

Δεν είναι καν ζήτημα πηγών κοντά σε γραμμές παραγωγής για παράδειγμα. Στη συνέχεια, το άρθρο προσπαθεί να δώσει κάποια αξιοπιστία στις ειδήσεις αναφέροντας μια έρευνα της Credit Suisse Securities Technology που δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες νωρίτερα, η οποία πραγματοποιήθηκε, μπορούμε να διαβάσουμε, από τα αποτελέσματα ενός ερωτηματολογίου. Με άλλα λόγια: πήγαν να ρωτήσουν αξιωματούχους που δεν είχαν σχέση με την Apple τι φαντάστηκαν όσον αφορά το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα για τα επόμενα iPhone.

Διαβάστε επίσης: iPhone 2019 – οι πρώτοι κλώνοι Android είναι ήδη εδώ

Επιπλέον, η Apple αφήνει γενικά μια επιλογή στο εύρος της. Για παράδειγμα, το iPhone 8 που παρέμεινε ένα κλασικό iPhone παρά την κυκλοφορία του iPhone X. Υπάρχουν ακόμα πολλά smartphone χωρίς εγκοπή στη σύνθεση. Προς το παρόν, τίποτα σοβαρό δεν φαίνεται να υποδηλώνει ότι η Apple σχεδιάζει να χωρίσει με την αναγνώριση προσώπου Face ID. Και ακόμη κι αν συμβαίνει αυτό, η Apple θα προσφέρει μόνο iPhone χωρίς Face ID σε μέρος της γκάμας της.

Πηγή: MyDrivers