Η Apple θα λανσάρει το ακουστικό επαυξημένης πραγματικότητας το 2022 και έπειτα τα γυαλιά AR το 2023

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple λέγεται ότι εργάζεται όχι σε ένα αλλά σε δύο προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας. Το πρώτο θα ήταν ένα ακουστικό AR που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ήδη από το 2022, ακολουθούμενο από ένα μικρότερο προϊόν, γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, το 2023.

Πίστωση: Phonandroid

Σύμφωνα με το The Information and The Verge, η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει όχι αλλά δύο προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας, το 2022 και το 2023 αντίστοιχα. Το πρώτο θα ήταν ένα ακουστικό επαυξημένης πραγματικότητας – αναμφισβήτητα ένα προϊόν στο στιλ των ακουστικών Microsoft μικτής πραγματικότητας των καταναλωτών. Το δεύτερο προϊόν θα ήταν γυαλιά πραγματικής επαυξημένης πραγματικότητας.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια τώρα που αποδίδουμε στις φιλοδοξίες της Apple στην επαυξημένη πραγματικότητα. Και αυτό το συναίσθημα επιβεβαιώθηκε εν μέρει από τις προσπάθειες της εταιρείας στο ARKit, το κιτ επαυξημένης πραγματικότητας που βρίσκεται στην 3η έκδοση, και το οποίο ήδη συγκεντρώνει μια μεγάλη κοινότητα ανεξάρτητων προγραμματιστών. Αυτές οι προσπάθειες και η απεργιακή δύναμη της Apple το καθιστούν ήδη έναν από τους ηγέτες στην αγορά εικονικής πραγματικότητας, παρόλο που δεν έχει κυκλοφορήσει κανένα προϊόν.

Η κυκλοφορία αναβλήθηκε για δύο χρόνια

Ωστόσο, με μια βροχή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας τους τελευταίους μήνες, ορισμένοι αναλυτές προέβλεπαν την έναρξη μέχρι το 2020. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι δυσκολίες στην παραγωγή ωθούν αυτόν τον ορίζοντα δύο ακόμη χρόνια. Επιπλέον, είναι γνωστό ότι η Apple εργάζεται σε μια συσκευή με τον κωδικό κωδικό N301. Αυτό θα ήταν το ακουστικό και σύμφωνα με το The Verge μοιάζει με μια λιγότερο ογκώδη έκδοση του Oculus Quest.

Εκτός από την επαυξημένη πραγματικότητα, μπορεί να λειτουργήσει ως ακουστικό εικονικής πραγματικότητας, όπως τα ακουστικά μικτής πραγματικότητας της Microsoft. Ένα σύστημα εξωτερικών αισθητήρων χαρτογραφεί το περιβάλλον και η οθόνη θα έχει πολύ υψηλή ανάλυση, χωρίς περισσότερη ακρίβεια. Επιπλέον, η ανάπτυξη του τμήματος λογισμικού έχει προγραμματιστεί για το 2021.

Διαβάστε επίσης: Apple Glass – Η Valve συνεργάζεται με την Apple για την ανάπτυξη γυαλιών AR

Τα γυαλιά περιγράφονται ως “Γυαλιά τιμών με παχύ πλαίσιο που κρύβει την μπαταρία και τα ηλεκτρονικά”. Θα είχαν γυαλιά που μπορούν να σκοτεινιάσουν για να μπουν στην εικονική πραγματικότητα. Η Apple σκοπεύει να κάνει αυτή τη νέα κατηγορία προϊόντων κάτι τόσο μεγάλο όσο τα iPhone. Μπορούν να το κάνουν; Εναπόκειται σε εσάς να το συζητήσετε στα σχόλια!

Πηγή: The Verge