Η Apple θα κυκλοφορήσει iPhone χωρίς θύρες το 2021

Phonandroid : actu Android et High-tech

Το 2021, τα iPhone δεν θα είχαν θύρα Lightning ή USB-C. Η Apple θέλει να μεταφέρει τους χρήστες σε μια ασύρματη εμπειρία 100%, με στόχο να απαλλαγούμε από ογκώδεις θύρες και καλώδια.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες φήμες για την αντικατάσταση της θύρας Lightning από USB-C σε iPhone, η Apple παρέμεινε προσκολλημένη στην ιδιόκτητη συνδεσιμότητά της από την εισαγωγή της στο iPhone 5 το 2013. Αλλά το 2021 θα μπορούσε να είναι το έτος της μεγάλης αλλαγής και η εταιρεία δεν θα ήταν στη δαντέλα. Σύμφωνα με τον αναλυτή Mi Ching-Kuo, ο οποίος δεν χρειάζεται πλέον να παρουσιάζεται, οι λάτρεις του USB-C δεν έχουν τίποτα να γιορτάσουν παρά την εξαγγελθείσα εξαφάνιση του λιμένα Lightning. Πράγματι, Η Apple απλώς θα έριχνε όλη τη συνδεσιμότητα στα iPhone.

iPhone 2021: μόνο ασύρματη φόρτιση

Με τα χρόνια, οι χρήστες άλλαξαν σταδιακά σε μια εμπειρία cloud για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων τους και στο AirDrop για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ iPhone, Mac, iPod και άλλων συσκευών τους. Η μετάβαση σε iPhone χωρίς φορητό υπολογιστή δεν πρέπει να είναι επώδυνη. Ωστόσο, παραμένει το πρόβλημα της επαναφόρτισης. Πολλοί χρήστες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει με την ιδέα της ασύρματης φόρτισης. Ωστόσο, οι συνήθειες πρέπει να αλλάξουν πολύ γρήγορα με την πρόοδο στο ασύρματο από την άποψη της ισχύος και της ταχύτητας φόρτισης.

Η επαναφόρτιση του iPhone σας χωρίς καλώδιο σε μία ώρα, ή ακόμα και λιγότερο, συνεπώς παραμένει απολύτως δυνατή έως το 2021. Σύμφωνα με τον Kuo, η Apple σκοπεύει να αφαιρέσει μόνο τη θύρα Lightning στα μοντέλα “high-end”, αντί για το σύνολο iPhone Πράγματι, ο αναλυτής λέει ότι από το επόμενο έτος, η Apple θα λανσάρει τουλάχιστον 4 iPhone ετησίως, συμπεριλαμβανομένου του διάσημου iPhone SE2 λιγότερο αναβαθμισμένο από τα άλλα μοντέλα της γκάμας. Προφανώς, η Apple δεν έχει ακόμη φιλτράρει στοιχεία που θα προδίδουν τις προθέσεις της. Επομένως, όλα αυτά πρέπει να λαμβάνονται με έναν κόκκο αλατιού. Σας λέμε περισσότερα μόλις υπάρξει νέο.