Η Apple θα εργαζόταν σε iPhone χωρίς θύρες

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple εργάζεται επί του παρόντος σε iPhone χωρίς θύρες, αποκαλύπτει διαρροή. Σύμφωνα με ένα διάσημο leaker, η εταιρεία Cupertino θα ήθελε πράγματι να απαλλαγεί από τη θύρα φόρτισης Lightning για να ποντάρει τα πάντα σε ασύρματη φόρτιση.

Το 2016, η Apple παρουσίασε το iPhone 7, το πρώτο μοντέλο στον κατάλογό του που δεν διαθέτει θύρα jack. Στα επόμενα χρόνια, η ομάδα της Καλιφόρνιας θα ήθελε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο αφαιρώντας επίσης τη θύρα φόρτισης. Αντί να μεταβείτε σε USB-C, η Apple θα προτιμούσε να θάβει τη διάσημη θύρα Lightning. Μια έκθεση του Bloomberg ισχυρίζεται επίσης ότι η εταιρεία έχει ήδη αποτύχει να ενσωματώσει το λιμάνι στο iPhone X που κυκλοφόρησε το 2017.

Διαβάστε επίσης: iPhone 12 Pro: ανακαλύψτε το σχέδιό τους σε βίντεο, αντίο την εγκοπή!

Η Apple θα ήθελε να ξεκινήσει ένα iPhone χωρίς θύρα φόρτισης τα επόμενα χρόνια

Σύμφωνα με τον Ben Geskin, έναν διάσημο διαρροή smartphone, ο στόχος της Apple είναι σχεδιάστε ένα iPhone εντελώς φορητό. “Το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Apple είναι να αφαιρέσει τη θύρα Lightning υπέρ της ασύρματης φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων” εξηγεί ο Ben Geskin. Η διαρροή προκαλεί λειτουργικό σύστημα μεταφοράς δεδομένων σε απόσταση 11 μέτρων.

Προς το παρόν, η θύρα Lightning παραμένει απαραίτητη μόνο για σύνδεση με αυτοκίνητο μέσω CarPlay. Για τα υπόλοιπα, η φόρτιση και η μεταφορά δεδομένων δεν χρειάζονται πλέον υποχρεωτική ενσύρματη σύνδεση για να λειτουργήσει.

Δεν αποτελεί έκπληξη: η Apple πάντα αγωνιζόταν για έναν ασύρματο κόσμο. Σε αυτήν την προοπτική έχει και η μάρκα αφαιρέθηκε η θύρα υποδοχής, ξεκίνησε το AirPods 2 ή ανέπτυξε το AirDrop, την ασύρματη λύση κοινής χρήσης αρχείων. Να είστε βέβαιοι: αυτό το υποθετικό iPhone χωρίς θύρα δεν είναι ακόμη έτοιμο να προσγειωθεί στην αγορά. Τα iPhone 2020 θα πρέπει να είναι ακόμα εξοπλισμένα με τη διάσημη θύρα Lightning.

Εν κατακλείδι, θα υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν ήδη smartphone χωρίς θύρα. Τον Ιανουάριο του 2019, η Vivo κυκλοφόρησε το Vivo Apex 2019, ένα εκπληκτικό τηλέφωνο χωρίς φυσικό κουμπί, θύρα USB και υποδοχή και χωρίς κάμερα selfie. Θα φτάσει η Apple τόσο μακριά στα επόμενα χρόνια;