Η Apple, η Amazon και η Google συμφωνούν επιτέλους να δημιουργήσουν ένα πρότυπο για οικιακό αυτοματισμό

Phonandroid : actu Android et High-tech

Πέρα από όλες τις πιθανότητες, οι μεγαλύτερες μάρκες στην τεχνολογία έχουν δημιουργήσει συμμαχία. Ο στόχος τους: να επιτρέψουν σε όλα τα συνδεδεμένα αντικείμενα του σπιτιού να επικοινωνούν μεταξύ τους, ανεξάρτητα από το μοντέλο και τον κατασκευαστή.

Αρχική αυτοματοποίηση

Όταν αποκτούμε ένα νέο συσκευή οικιακού αυτοματισμού στο σπίτι (κάμερα, καλοριφέρ, τυφλή, συνδεδεμένη υποδοχή, κ.λπ.), είναι πάντα ένας πραγματικός τρόπος του σταυρού. Ένα συγκεκριμένο μοντέλο που κατασκευάζεται από ένα τέτοιο ή ένα τέτοιο εμπορικό σήμα είναι συμβατό με ένα τέτοιο ή ένα τέτοιο πρότυπο, όταν φυσικά δεν είναι άλλοι. Πρέπει να τυποποιήσετε τα πάντα, και μόλις προσθέσετε μια συσκευή, πρέπει να αναρωτιέστε συστηματικά για το πρότυπο που υποστηρίζει. Θα τελειώσει σύντομα αυτός ο χρόνος; Ελπίζουμε έτσι, επειδή οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές τελικά ένωσαν για να αναπτύξουν ένα νέο πρότυπο που ονομάζεται Συνδεδεμένο σπίτι μέσω IP.

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν εκκίνηση Smarthome, ένας ειδικός οικιακός αυτοματισμός και συνδεδεμένος ιστότοπος οικιακής βοήθειας

Ένα ενιαίο πρότυπο για να τα συνδυάσετε όλα

Τα μεγάλα ονόματα υψηλής τεχνολογίας συμφώνησαν τελικά να προσφέρουν ένα πρότυπο αφιερωμένο σε συνδεδεμένα αντικείμενα στο σπίτι. Μέσα σε αυτήν την κοινοπραξία, βρίσκουμε μάρκες όπως το Amazon, Google, μήλο ή το Zigbee Alliance. Ανακαλύπτουμε επίσης την παρουσία του Σοφί, Ικέα, Εξαιρετική, Schneider Electric ή Έξυπνα πράγματα. Ο στόχος είναι να «διευκολυνθεί η ανάπτυξη για τους κατασκευαστές και να αυξηθεί η συμβατότητα για τους καταναλωτές». Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το έργο υπό την ηγεσία αυτής της συμμαχίας βασίζεται σε IP (Internet Protocol) και πρέπει να επιτρέπει σε έξυπνες οικιακές συσκευές, εφαρμογές για κινητά και υπηρεσίες Cloud να επικοινωνούν μεταξύ τους.

Το έργο θέλει να επωφεληθεί από τη δουλειά και τα πρωτόκολλα των υπαρχόντων συστημάτων, όπως το Alexa Smart Home, το HomeKit της Apple, το Google’s Weave, καθώς και η τεχνογνωσία της Zigbee Alliance. Από την άλλη πλευρά, μην περιμένετε μια τυποποίηση βοηθοί φωνής, έξυπνες οθόνες ή ειδικές εφαρμογές. Οι προδιαγραφές αυτού του έργου θα λάβουν υπόψη όλες τις εκδόσεις του Wi-Fi (802.11a / b / g / n / ac…), συμπεριλαμβανομένου του Wi-Fi 6, καθώς και τα διαφορετικά πρότυπα Bluetooth (4.1, 4.2, 5.0 …) Θα διανεμηθεί στο Open Source και θα πρέπει να προταθεί ένα πρώτο σχέδιο το 2020.

Συνδεδεμένο σπίτι μέσω IP

Πηγή: Συνδεδεμένο σπίτι μέσω IP