Η Apple αυξάνει την παραγωγή οθονών LCD για το iPhone “χαμηλού κόστους”

Η Apple αυξάνει την παραγωγή οθονών LCD για το iPhone

Πότε μήλο ανακοίνωσε iPhone X στην κεντρική ομιλία του το φθινόπωρο, το smartphone της 10ης επετείου συναντήθηκε με μικτές κριτικές από κριτικούς και χρήστες. Από τη μία πλευρά, υπήρχε μια φατρία που πίστευε ότι η συσκευή ήταν φανταστική από κάθε άποψη, από την άλλη υπήρχαν εκείνοι που την επέκριναν για την πολύ υψηλή τιμή. Αν και το τηλέφωνο είχε μέτρια επιτυχία κατά το πρώτο τρίμηνο των πωλήσεων, φαίνεται ότι το Εταιρεία Cupertino επέλεξε να επικεντρωθεί σε φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις για φέτος.

Όπως αναφέρεται στις Εφημερίδα Wall Street, η εταιρεία της Καλιφόρνιας θα ζητούσε από τις γραμμές συναρμολόγησης να αυξήσουν την παραγωγή του οθόνη LCD που θα χρησιμοποιηθεί για τα μοντέλα του iPhone 2018 οικονομικός. Η εταιρεία δεν έχει ακόμη σχολιάσει τα μελλοντικά της σχέδια, επισημαίνοντας πώς παρά τις επικρίσεις των αναλυτών, το iPhone ήταν το smartphone με τις καλύτερες πωλήσεις στις αρχές του 2018.

Η Apple επικεντρώνεται στην οικονομική έκδοση του iPhone 2018

Παρόλο που η απόφαση της Apple μπορεί να προτείνει επανεξέταση της εταιρείας για την υιοθέτηση των OLED, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία εγκαταλείπει αυτές τις τεχνολογίες. Στην πραγματικότητα, η πιο διαδεδομένη γνώμη τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι για το 2018, η εταιρεία Cupertino θα κυκλοφορήσει τρία smartphone, δύο με πάνελ OLED και ένα με οθόνη LCD. Ωστόσο, αναφορές από τις τελευταίες ώρες φαίνεται να αναφέρουν πώς οι αλυσίδες εφοδιασμού της εταιρείας εστιάζουν το έργο τους σε οθόνες LCD, ίσως εν αναμονή της μεγαλύτερης ζήτησης των καταναλωτών.

Οι οθόνες OLED αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα στην υψηλή τιμή του iPhone X, με ορισμένους αναλυτές να δηλώνουν ότι το κόστος ανά μονάδα είναι υπερδιπλάσιο από αυτό για τις οθόνες LCD. iPhone 8. Ανεξάρτητα από την επιλογή που έχουν επιλέξει οι καταναλωτές, είναι πολύ πιθανό ότι η οικονομική έκδοση του iPhone 2018 θα είναι ταυτόσημη με το iPhone X, καθώς πιστεύεται ότι αυτό θα είναι το αρχικό σχέδιο για ολόκληρη τη γκάμα. Εάν αυτές οι προβλέψεις αποδειχθούν σωστές, τότε θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος για το σχεδιασμό που χρησιμοποιούν τα iPhone 8 και 8 Plus, το οποίο ήταν βασικό από iPhone 6.

Πηγή: Digitaltrends