Η Apple αποσύρει κριτικές και αξιολογήσεις χρηστών από το Apple Store: τι φοβάται η εταιρεία;

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple έχει διαγράψει διακριτικά κριτικές χρηστών και αξιολογήσεις από τον ιστότοπο του Apple Store σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Ωστόσο, η Apple είχε συνηθίσει να διατυπώνει αυτές τις απόψεις, ακόμα κι αν μερικές φορές δεν ήταν πολύ θετικές. Το γεγονός ότι αποσύρθηκαν υποδηλώνει ότι αυτή η στρατηγική δεν ήταν πλέον αποτελεσματική.

Το Apple Store / Credits: Phonandroid

Εάν περιηγείστε στο Apple Store από τις 17 Νοεμβρίου 2019, μπορεί να έχετε παρατηρήσει μια σημαντική αλλαγή στον τρόπο παρουσίασης των στοιχείων στον ιστότοπο. Για κάθε φύλλο προϊόντος, μέχρι αυτήν την ημερομηνία, υπήρχαν κριτικές χρηστών καθώς και βαθμολογίες. Αυτά τα σχόλια των πελατών έχουν πλέον εξαφανιστεί εντελώς από τον ιστότοπο.

Στην πραγματικότητα, ο μόνος τρόπος να σας δώσουμε γνώμη για τα προϊόντα στον ιστότοπο πριν τα αγοράσετε είναι τώρα να μεταβείτε στην ενότητα Ερωτήσεις & Απαντήσεις που συνοδεύει τα φύλλα προϊόντων. Μια συντακτική ενότητα, επομένως απαραιτήτως ουδέτερη από την άποψη του προϊόντος. Δεν γνωρίζουμε πραγματικά τι οδήγησε την Apple να αλλάξει τη στρατηγική της, επειδή η εταιρεία δεν επικοινωνεί ως συνήθως σχετικά με τις στρατηγικές της επιλογές.

Για πολύ καιρό, αυτές οι απόψεις, και ειδικά το γεγονός ότι η εταιρεία αφήνει κολακευτικές απόψεις καθώς και αρνητικά σχόλια στο διαδίκτυο, παρόλα αυτά έδωσε στον ιστότοπο μια πιο διαφανή εικόνα. Επιπλέον, οι αρνητικές απόψεις είναι συχνά οι πιο ενδιαφέρουσες, καθώς δείχνουν τις αδυναμίες ή τους περιορισμούς του προϊόντος. Και επιτρέψτε στον πελάτη, στο τέλος, να μεγιστοποιήσει την ικανοποίησή του.

Αφαιρώντας τις απόψεις αυτών των πελατών, η Apple βρίσκεται επίσης πίσω από τον ανταγωνισμό: Samsung, LG, HP και πολλοί άλλοι κατασκευαστές εξακολουθούν να προσφέρουν κριτικές πελατών στον ιστότοπό τους. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο οι απόψεις αυτές να επιστρέψουν τελικά σε άλλη μορφή. Αλλά φαίνεται ότι αν συνέβαινε αυτό, η Apple θα επέλεγε περισσότερα για μετάβαση σε κάτι διαφορετικό από την πλήρη κατάργηση.

Άρα πολλά πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί. Το πρώτο είναι αναμφίβολα ότι μετά από λεπτομερή ανάλυση, η εταιρεία συνειδητοποίησε ότι αυτές οι απόψεις ήταν αντιπαραγωγικές όσον αφορά τις πωλήσεις. Ή ότι η εταιρεία χτυπήθηκε, όπως είναι όλο και πιο συχνή, από μια χιονοστιβάδα ψεύτικων κριτικών και αναγκάστηκε να αποσύρει προσωρινά το χαρακτηριστικό. Ή ότι θέλει να ελέγξει ακόμα πιο σταθερά την εικόνα των προϊόντων που πωλούνται στον ιστότοπο.

Διαβάστε επίσης: Φορητοί υπολογιστές – Η Apple, η Razer & η Dell προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών

Τι νομίζετε ? Γιατί αυτές οι κριτικές εξαφανίστηκαν από τον ιστότοπο; Φοβάται η Apple τους πελάτες της; Μοιραστείτε τη δική σας εδώ στην περιοχή σχολίων!

Πηγή: Apple Insider