Η Apple αποκτά δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ενσωμάτωση Touch ID στην οθόνη του iPhone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Δυστυχώς από την άφιξη του Face ID, το Touch ID, το πρόγραμμα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων της Apple, θα μπορούσε να επιστρέψει σε μελλοντικά iPhone. Η εταιρεία Cupertino έχει αποκτήσει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που εξηγεί πώς σκοπεύει η εταιρεία να ενσωματώσει αυτόν τον αισθητήρα στην οθόνη αφής, σε βιομετρικούς αισθητήρες της Huawei Mate.

Η Apple έχει απομακρύνει τους αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID. Παρουσιάζοντας το iPhone X, το Face ID έχει γίνει το νέο βιομετρικό πρότυπο ασφαλείας για τα smartphones της Apple. Σε όλους τους διαδόχους του παρέχεται αυτή η λύση. Και το iPhone 9, διάδοχος του iPhone SE που αναλαμβάνει το σχεδιασμό του iPhone 8, θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση από τον κανόνα.

Ωστόσο, οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι δημοφιλείς στους καταναλωτές και τους ειδικούς στην ασφάλεια ευαίσθητων δεδομένων. Και η απομάκρυνση του Touch ID είχε ως κύριο στόχο να αφαιρέσει το παχύ περίγραμμα που έδινε έμφαση στην οθόνη αφής των smartphone. Χάρη στις συσκευές ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι εγκατεστημένες κάτω από τις οθόνες, είτε είναι οπτικές (όπως με το OnePlus) είτε με υπερήχους (όπως με τη Samsung), αυτός ο εργονομικός περιορισμός δεν ισχύει πλέον.

Ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για έναν οπτικό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων

Για αρκετό καιρό τώρα, κυκλοφόρησε μια αόριστη φήμη σχετικά με την πιθανότητα επανεμφάνισης ενός αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στο iPhone, προσφέροντας μια εναλλακτική λύση στο Face ID. Αυτή η φήμη φαίνεται να επιβεβαιώνεται, τουλάχιστον εν μέρει. Η Apple υπέβαλε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον Οργανισμό Διαχείρισης Πνευματικής Ιδιοκτησίας των ΗΠΑ (USPTO) τον περασμένο Μάρτιο. Αυτή την εβδομάδα το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, με αριθμό 10.509.940, έχει επικυρωθεί από την αμερικανική υπηρεσία.

Το αντικείμενο αυτής της ευρεσιτεχνίας είναι να καθορίσει τη μέθοδο έτσι ώστε ένας αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, εδώ οπτικός, να μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από μια οθόνη αφής και να καταγράφει μια εικόνα του δακτυλικού αποτυπώματος που θα συγκριθεί στη συνέχεια με τις εκτυπώσεις που καταγράφονται από το ‘χρήστης. Σε αντίθεση με άλλα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple για το ίδιο θέμα (ιδίως εκείνο που υποστηρίζει την ενσωμάτωση του Touch ID σε MacBooks), η συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται εδώ πίσω από μια οθόνη αφής, όπως μπορείτε να δείτε στο εικόνα που συνοδεύει αυτό το άρθρο και λήφθηκε από το πρωτότυπο έγγραφο. Αυτό σημαίνει ότι αφορά ενδεχομένως το iPhone, το iPad ή το Apple Watch.

Διαβάστε επίσης: iPhone: χωρίς αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη πριν από το 2021

Θα παρατηρήσετε ότι το έγγραφο καθορίζει την οπτική φύση του αισθητήρα. Ωστόσο, θα ήταν αρκετά απλό να προσαρμόσουμε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην τεχνολογία υπερήχων που φαίνεται να τονίζεται από εκείνους που το υποστηρίζουν ως μια πιο προηγμένη και ασφαλέστερη έκδοση. Η αποκατάσταση ενός αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων σε iPhone υψηλής τεχνολογίας θα ήταν καλή είδηση, ειδικά για όσους αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα του Face ID. Θα προσφέρει επίσης διάφορους τρόπους για τον έλεγχο ταυτότητας του χρήστη.