Η Apple αναπτύσσει ένα πληκτρολόγιο iPhone που μοιάζει με μηχανικό πληκτρολόγιο

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple μόλις υπέβαλε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για να κάνει τα πληκτρολόγια iPhone και iPad να αισθάνονται πιο φυσικά. Τα έγγραφα περιγράφουν ένα σύστημα ικανό να ξεγελάσει την αφή του χρήστη με ένα μείγμα απτικής ανάδρασης και ηλεκτροστατικής εκφόρτισης, ικανό να προσελκύσει ή να απωθήσει τα δάχτυλα ενώ προσομοιώνει την τριβή και την υφή.

Η Apple θα μπορούσε να καινοτομεί στα πληκτρολόγια iPhone. Η εταιρεία μόλις υπέβαλε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει ένα σύστημα που συνδυάζει ένα στρώμα λογισμικού, έναν γραμμικό κινητήρα απτικής ανάδρασης και μια συσκευή ικανή να παρέχει ακριβείς ηλεκτροστατικές εκκενώσεις στην επιφάνεια της οθόνης. Ο στόχος είναι η προσομοίωση των αισθήσεων που παρέχονται από τα παραδοσιακά – μηχανικά πληκτρολόγια. Χωρίς να χρησιμοποιήσετε μια φυσική συσκευή όπως συμβαίνει για παράδειγμα σε BlackBerry smartphone.

Η Apple θέλει τα πληκτρολόγια smartphone να προσομοιώνουν το άγγιγμα των μηχανικών πληκτρολογίων

Τα τρέχοντα πληκτρολόγια μπορούν ήδη να προσφέρουν απτική ανατροφοδότηση με κάθε πάτημα πλήκτρου, αλλά αυτό εξακολουθεί να είναι πολύ βασικό και σε καμία περίπτωση δεν φαίνεται να πληκτρολογείτε σε ένα φυσικό πληκτρολόγιο. Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple παρέχει πιο εξελιγμένα απτικά σχόλια, καθώς και μια μικρή ηλεκτροστατική εκφόρτιση με κάθε πάτημα του πλήκτρου. Αυτό το φορτίο είναι πιο ισχυρό όταν πλησιάζει κανείς στα άκρα του εικονικού κλειδιού. Αλλά αυτή η εκφόρτιση δεν είναι εκεί για να σας προκαλέσει ηλεκτροπληξία.

Αλλά περισσότερο για να προσομοιώσετε μια αίσθηση έλξης ή απωθήσεως, η οποία στη συνέχεια επιτρέπει με αλγόριθμους να προκαλέσει αίσθηση υφής και τριβής. Φυσικά, είμαστε ακόμη στο στάδιο της ευρεσιτεχνίας – και απομένει να δούμε πώς η Apple μπορεί να συμπεριλάβει αυτό το διάσημο ηλεκτροστατικό στρώμα στις οθόνες της. Αυτό δεν θα ήταν υπερβολικό – στην πραγματικότητα, φαίνεται μάλιστα ότι με το iPhone 11, η Apple προετοιμάζει το έδαφος για αυτό το είδος καινοτομίας: στην πραγματικότητα η εταιρεία έχει αφαιρέσει τη συσκευή 3D Touch που έδωσε πρόσβαση σε διαφορετικά μενού. ανάλογα με την πίεση που ασκείται στην οθόνη για να εξοικονομήσετε λίγο χώρο.

Διαβάστε επίσης: Τεχνολογία ευρεσιτεχνιών της Apple για χαρτογράφηση του σπιτιού σας σε τρισδιάστατο

Ωστόσο, αυτή η τεχνολογία δεν μπορούσε να εφαρμοστεί μόνο σε συμβατικά smartphone: θα μπορούσε επίσης να είναι πολύ χρήσιμη σε smartphone ή υπολογιστές με αναδιπλούμενες οθόνες – απλώς αφαιρώντας οποιοδήποτε φυσικό πληκτρολόγιο, χωρίς να θυσιάζουμε πάρα πολύ την άνεση πληκτρολόγησης.

Πηγή: Engadget