Η Apple ανακοινώνει μείωση των εσόδων από το iPhone

Phonandroid : actu Android et High-tech

Η Apple μόλις ανέβασε το πέπλο στα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο του 2019. Παρά την κατάρρευση των πωλήσεων iPhone, ο κατασκευαστής της Καλιφόρνιας σημείωσε κύκλο εργασιών 64,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η επιτυχία των υπηρεσιών επί πληρωμή όπως η Apple Music, τα AirPods και το Apple Watch επιβεβαιώνεται από το νέος.

Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2019, η Apple κυκλοφόρησε τα τριμηνιαία της αποτελέσματα για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η Apple κατέγραψε πωλήσεις 64,04 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 1,8% σε ετήσια βάση. Αυτό είναι το καλύτερο τρίτο τρίμηνο στην ιστορία του συγκροτήματος. Ωστόσο, η εταιρεία Cupertino ανακοίνωσε το τριμηνιαίο καθαρό κέρδος κατά 3,1% (13,69 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η Apple δεν εξαρτάται πλέον τόσο από την επιτυχία του iPhone

Η Apple έχει εγγραφεί για άλλη μια φορά κατάρρευση των εσόδων που δημιουργούνται από τις πωλήσεις iPhone. Μέσα σε ένα χρόνο, τα έσοδα από τις πωλήσεις iPhone μειώθηκαν κατά 13,6% (142,38 δισεκατομμύρια δολάρια). Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, τα έσοδα μειώθηκαν 9,2% (33,36 δισεκατομμύρια δολάρια). Η Apple δεν αποκαλύπτει πλέον τα ακριβή στοιχεία πωλήσεων των iPhone της από το τέλος του 2018. Όπως συνέβη ήδη στα προηγούμενα τρίμηνα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας εξαρτάται όλο και λιγότερο από το iPhone. Ωστόσο, το κορυφαίο προϊόν της μάρκας εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει το 55% των εσόδων του για ολόκληρη τη χρήση.

Τώρα, η Apple μπορεί επίσης να βασιστεί η επιτυχία του τμήματος “Υπηρεσίες” (Apple Pay, App Store, iTunes, Apple Music, Arcade, Apple News +, Apple Card, iCloud…), που δημιούργησαν 12,51 δισεκατομμύρια δολάρια αυτό το τρίμηνο. Η Apple έχει πλέον περισσότερους από 450 εκατομμύρια συνδρομητές που πληρώνουν παγκοσμίως. Η εταιρεία έχει πράγματι προσελκύσει 120 εκατομμύρια περισσότερους χρήστες μέσα σε δώδεκα μήνες.

Η εταιρεία βασίζεται επίσης το κουτί των Apple Watch, AirPods και άλλων αξεσουάρ. Τα αξεσουάρ έφεραν πράγματι 6,52 δισεκατομμύρια δολάρια στην Apple, αύξηση 54,5% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018. Το Apple Watch κυριαρχεί στη συνδεδεμένη αγορά ρολογιών. Από την πλευρά τους, τα AirPods είναι τα καλύτερα ακουστικά στον κόσμο, με περισσότερο από το 50% του μεριδίου αγοράς.

Η Apple αναμένει ρεκόρ τέταρτου τριμήνου χάρη στα iPhone και τα AirPods Pro

Κλείσαμε το οικονομικό έτος 2019 με άνευ προηγουμένου έσοδα τρίτου τριμήνου, τροφοδοτούμενο από την ανάπτυξη υπηρεσιών, φορητών συσκευών και iPad. Χάρη στις ενθουσιώδεις κριτικές για το iPhone επόμενης γενιάς, την κυκλοφορία του AirPods Pro με μείωση θορύβου, και η πολυαναμενόμενη άφιξη του Apple TV + και η καλύτερη σειρά προϊόντων και υπηρεσιών μας, είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το τι έχει στη διάθεσή σας η γιορτή των διακοπών » διαβεβαιώνει τον Tim Cook σε μια δήλωση που προορίζεται για επενδυτές.

Η Apple σκοπεύει να πραγματοποιήσει σημαντικά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Ο Tim Cook είναι επίσης πολύ σίγουροι για την επιτυχία των νέων iPhone. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με αυτό που βλέπουμε με τα iPhone 11, 11 Pro και 11 Pro Max. Είναι ακόμα νωρίς, αλλά η τάση φαίνεται πολύ καλή » καθησυχάζει τον CEO. Σε αντίδραση σε αυτούς τους εξαιρετικούς αριθμούς, το χρηματιστήριο της Apple σημείωσε άνοδο 2%.