Η Apple αγωνίζεται με ένα νέο σφάλμα που κάνει ορισμένες εφαρμογές απρόσιτες

Η Apple αγωνίζεται με ένα νέο σφάλμα που κάνει ορισμένες εφαρμογές απρόσιτες

Μερικοί από εσάς μπορεί να θυμάστε τα παράξενα μηνύματα που έσπασαν την εφαρμογή iMessage καθιστώντας το άχρηστο και απρόσιτο. Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα έχει επιλυθεί από την Apple, αλλά τώρα έρχεται κάτι πολύ παρόμοιο.

Στην πραγματικότητα, αυτή τη φορά το σφάλμα δεν επηρεάζει συγκεκριμένα την εφαρμογή μηνυμάτων, αλλά όλες αυτές τις υπηρεσίες συνομιλίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις οποίες μπορεί να εμφανίζεται ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας. Το τελευταίο αφορά έναν Ινδικό χαρακτήρα που δεν επιτρέπει το άνοιγμα μιας συγκεκριμένης εφαρμογής. Το σφάλμα ανακαλύφθηκε κατά τη χρήση των μηνυμάτων του μήλο, αλλά συνάδελφοι από το The Verge προσπάθησαν να στείλουν την ίδια γραμματοσειρά και σε εφαρμογές τρίτων.

Όχι μόνο το iMessage αυτή τη φορά

Το αποτέλεσμα? Ακριβώς το ίδιο. Οι υπηρεσίες που επηρεάζονται περισσότερο αυτήν τη στιγμή είναι Facebook messenger, Gmail και ακόμη και WhatsApp. Ωστόσο, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί μέσω του διαδικτύου. Στην πραγματικότητα, με πρόσβαση στο Safari σε όλες αυτές τις υπηρεσίες, απλώς διαγράψτε το μήνυμα που περιέχει τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Δεν υποφέρουν από καμία εφαρμογή σφάλματος όπως Τηλεγράφημα και Skype.

Μια μικρή ανακούφιση ανακούφισε κοιτάζοντας το iOS 11.3 beta που φαίνεται άνοσο στο πρόβλημα. Ωστόσο, η αναμονή μέχρι την επόμενη άνοιξη δεν είναι καλή ιδέα, καθώς τώρα με το σφάλμα που ανακαλύφθηκε, πολλοί θα μπορούσαν να διασκεδάσουν εις βάρος των χρηστών iPhone. Η Apple είναι πιθανό να κυκλοφορήσει μια νέα ενημέρωση που καλύπτει μόνο αυτήν την πτυχή του λογισμικού. Εν τω μεταξύ, να είστε πολύ προσεκτικοί με αυτό που πληκτρολογείτε, διαφορετικά πολλές εφαρμογές ενδέχεται να μην είναι προσβάσιμες για κάποιο χρονικό διάστημα.